Itt a vége: Dobrevezve jelentette be visszalépését Karácsony Gergely

Abban bízik, hogy a baloldali MSZP és Párbeszéd is beáll a jobboldali Márki-Zay mögé.

Amint az már csütörtök este tudható volt, pénteken délelőtt bejelentette visszalépését a miniszterelnöki előválasztás második fordulójától Karácsony Gergely.

Karácsony propagandájára az elmúlt hónapokban hiába költöttek minden jelölténél több pénzt, Márki-Zay Péter számításai szerint

500 millió forintot,

a főpolgármesteri széket csak ugródeszkának tekintő politikus támogatottsága összeomlott, nem kis részben az elmúlt hetek kutyakomédiájának és Dobrev-ellenes szervezkedésének köszönhetően.

Karácsony azt állította: némi mérgelegés után, jó szívvel befejezi a miniszterelnök-jelölti kampányát, és arra kérte a támogatóit, hogy a jobboldali jelöltre, Márki-Zay Péterre szavazzanak.

Karácsony azt állította, hogy „tiszteli Dobrev Klárát”, de szerinte mégis Márkira kell szavazni, mert túl kell lépni az elmúlt 20 év politikai vitáin.

(Karácsony Gergely aktív részese volt az elmúlt 20 évnek, már 2004-ben a miniszterelnökségen dolgozott Gyurcsány Ferenc tanácsadójaként. Dobrev Klára pedig a tévévitában elmondta: nem akar és nem is tudna visszamenni a 2010 előtti korszakba, hiszen azóta megváltozott a világ, más kihívások vannak, amelyek más megoldásokat kívánnak – a szerk.)

Márki-Zay Péter beszédében méltatta Karácsonyt, amiért az visszalépett a javára, majd legalább hússzor ejtette ki a száján Dobrev Klára nevét, a legképtelenebb rágalmakat szórva a minden kutatás szerint legnépszerűbb jelölt fejére.

A jobboldali jelölt szerint a baloldali Dobrev „lottóötös” lenne Orbánnak, Orbán hatalomban maradását szolgálja, ezért szerinte a fiataloknak „meg kell győzniük a DK-s nagymamájukat”, hogy ne Dobrevre, hanem őrá szavazzanak.

Márki-Zay azt is állította, hogy tudomása szerint a Demokratikus Koalíció visszalépésről tárgyalt Karácsonnyal.

A DK válaszul azonnal közleményt adott ki, amelyben leszögezik: ez az állítás nem igaz.

Márki-Zay Péter kijelentésével ellentétben

a DK nem kereste meg Karácsony Gergelyt

és nem tárgyalt vele visszalépésről.

“Azt javasoljuk, hogy az előválasztás szellemiségét megóvva minden szereplő tartózkodjon az igaztalan kijelentésektől, vigyázzunk egymásra!” — írta a DK.

Újságírók megkérdezték Karácsonytól, hogy csak a személyes döntése-e, hogy Márki-Zayt támogatja, vagy a mögötte álló baloldali pártok is beállnak a jobboldali jelölt mögé.

Karácsony azt mondta: személyes döntést hozott a visszalépésről, ugyanakkor azt is megjegyezte, nem állítja, hogy ezt az őt támogató pártok jó szívvel fogadták. A döntésről tájékoztatta az őket támogató pártokat, ezzel nehéz helyzetbe hozta őket, és az erre vonatkozó álláspontjukat a testületeik révén fogják kialakítani.

FRISSÍTÉS: Az LMP máris jelezte, nem támogatják a jobboldali Márki-Zay Pétert.

FRISS: Az LMP nem támogatja a jobboldali Márki-Zay Pétert

.

Valódi Hírek