Dobrev Klára teljes erőből járja az országot a férfiak visszalépési alkudozása alatt

Szerinte a taktikázás helyett csak a munka visz közelebb a kormányváltáshoz.

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter pénteken közös, dobrevezéssel alaposan megtűzdelt sajtótájékoztatón jelentették be, hogy előbbi visszalép a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában.

Az elmúlt héten naponta született köztük új verzió arra, hogyan oldják meg a „tandemben indulást”, miután az OEVB nem engedélyezte, hogy a szavazólapon egymás mellett szerepeljen a nevük.

Végül Karácsony Gergely — aki a héten kétszer is kijelentette, hogy nem lép vissza — engedett, aminek hatására kampányfőnöke lemondott (nyilván összefüggésben azzal, hogy közel 500 millió forintot költöttek a kampányra — a szerk.), Jakab Péter, az LMP és az MSZP pedig világossá tette, hogy azt a jelöltet fogják támogatni, aki a második fordulót megnyeri.

Dobrev Klára ezalatt az országot járta, csütörtökön Szolnokra ment, a pénteket pedig Zalaszentgróton és Szombathelyen tölti.

A DK a pénteki történésekre reagálva világossá tette:

„A kormányváltás ügyét az országjárás, a választókkal való találkozással és a kormányzásra készülés viszi előre. Ezt teszi Dobrev Klára megállás nélkül.”

Dobrev Klára is hangsúlyozta: a kormányváltás kulcsa az, hogy mennyit dolgozunk érte:

Valódi Hírek