DK: Kövér László börtönnel fenyegeti Dobrev Klárát, ami azt mutatja, az üzenetünk célba ért (+videó)

A DK miniszterelnök-jelöltjének lába viszont nem remeg meg Kövér fenyegetőzései miatt.

Beszámoltunk róla, hogy Kövér László kedden az Inforádióban azt mondta, átlépték a büntetőjog határát azon nyilatkozatok, amelyek szerint az Alaptörvény feles többséggel is megváltoztatható.

“Ha nekem van igazam, akkor holnap büntetőeljárást kellene indítani azokkal szemben, akik az alkotmányos rend felforgatására uszítanak”

– fogalmazott a házmester, aki többek között Dobrev Klára nyilatkozatára reagált így.

A DK miniszterelnök-jelöltje ugyanis jogászokkal részletesen megvitatott, alkotmányjogászok által alátámasztott programjába foglalta azt, hogy akár feles többséggel is lebontják Orbánék alkotmányellenes intézkedéseit.

Kövér László kijelentéseire csütörtökön Arató Gergely a DK online sajtótájékoztatóján reagált. A párt frakcióvezető-helyettese azt mondta, a házelnök Inforádióban tett kijelentéseivel

börtönnel fenyegette meg a DK miniszterelnök-jelöltjét.

„A Demokratikus Koalíció szerint célba ért az üzenet, ha a Fidesz már Dobrev Klárát, a kormányváltásra legesélyesebb miniszterelnök-jelöltet fenyegeti.

Jól látja, házelnök úr! Hiába védték be kétharmaddal a saját egyeduralmukat, Dobrev Klárának nem fog megremegni a lába, hogy a kukába hajítsa az Alaptörvényt”

– jelentette ki Arató.

Hozzátette, ha Dobrev nyer az ellenzéki szövetséggel,

„el lesznek számoltatva az elmúlt 12 év bűnösei, és a Polt Péter utáni független ügyészség és bíróság el fogja végezni a dolgát”.

Arató szerint Kövér fenyegetőzésénél jól mutatja, hogy a hatalom attól fél, az összefogás feles többséggel is vissza fogja állítani a jogállamot.

„Hogy a bűnösök bűnhödjenek, a tolvajok pedig oda kerüljenek ahova valók: börtönbe” – mondta a DK-s képviselő, aki Dobrevet idézve hozzátette, „amíg nem lesz igazság, nem lesz béke sem”.

„Márpedig mi békére készülünk, ezért szeretnénk igazságot tenni, akkor is, ha ez Kövér Lászlónak vagy Orbán Viktornak nem tetszik. Akkor is, ha börtönnel fenyegetnek. Akkor is, ha Dobrev Klárát vagy engem büntető-eljárással próbálnak eltántorítani

Nem félünk, nem tántorodunk el, helyre fogjuk állítani a jogállamot és felelősségre fogjuk vonni azokat, akik az elmúlt 12 évben bűncselekményeket követtek el”

– zárta tájékoztatóját Arató Gergely.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/10/07/barandy-peter-meguzente-kover-laszlonak-az-alkotmanyozas-nem-eroszakos-cselekmeny

Valódi Hírek