Márki-Zay: Karácsony akkor sem tudott volna győzni, ha visszalépek a javára

Így magyarázta a Dobrev-ellenes rapid duó szétesését.

Beszámoltunk róla, hogy szerdán este, közel egy hétnyi lázas szervezkedés után szétesett a Dobrev Klára kigolyózására alakult alkalmi Karácsony-Marki-Zay-duó, miután az egók harcában egyik kakaskodó férfi sem tudott hátrébb lépni a másik javára.

Ezzel eldőlt: mindhárom továbbjutó miniszterelnök-jelölt megméreti magát a második fordulóban is.

Karácsony Gergely sértett magyarázatát a kudarcról már citáltuk >>ITT<<, Márki-Zay pedig szerdán este a hvg.hu-nak nyilakozott a sajnálatos események után.

Márki-Zay sérelmezte, hogy Karácsony kétségbe vonja nemcsak a Medián és a Závecz kutatását, de megkérdőjelezi a közösségi média visszajelzéseit is.

Kifejtette: ő tiszteli Karácsonyt és fenntart minden együttműködési ajánlatot, de attól tart, Karácsony akkor sem nyerne az előválasztáson, ha beállna mögé.

Márki-Zay a saját kutatásaikra is hivatkozott, amit több millió forintból rendeltek. Hangsúlyozta: ez azért volt fontos, hogy ne érzelmi alapon hozzon döntést, hanem minél pontosabb tények alapján.

Márki-Zay szerint minden tény azt mutatja, hogy Karácsonyhoz képest neki van nagyobb esélye, reményei szerint már csak Dobrev Klárát kell beérnie.

(via hvg.hu)

Kapcsolódó cikkünk:

FRISS: Nem tudott megállapodni Márki-Zay és Karácsony, mindketten elindulnak

.

Valódi Hírek