Orbán bejelentette a nagy pénzosztást: Novemberben jön a 80 ezer forintos nyugdíjprémium

Az előválasztásról viszont egy szó sem esett a Kossuth rádióban.

Nyugdíjprémium

„Magyarországon sok nyugdíjas van, ami azt jelenti, hogy élnek a szüleink” – kezdte Orbán Viktor a péntek reggeli interjús beszédét a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában .

A miniszterelnök hozzátette, viszont mivel mindennek van egy pénzügyi vonzata, ezért kell nyugdíjakat is fizetni

Mint mondta, Magyarországot rendszeresen megszállták, kifosztották, közösségi tőkét felhalmozni soha nem volt lehetőség, ezért ma a dolgozó emberek adójából fizetjük ki a nyugdíjakat.

Az idősek világnapja alkalmából ezt követően Orbán közölte, habár sokan nem mertek arról álmodni, hogy az 5,5 százalékos gazdasági növekedés össze fog jönni, de ez megtörtént.

Ennek köszönhetően novembertől 80 ezer forint a nyugdíjprémiumot fognak fizetni minden nyugdíjasnak.

Emellett Orbán bejelentése szerint az inflációhoz is korrigálni fogják a nyugdíjakat, így a korrekcióval együtt lesz olyan nyugdíjas, aki 100 ezer forint egyszeri kiegészítéshez jut majd novemberben.

A 13. nyugdíjjal kapcsolatban Orbán elmondása szerint nagyon elszánt, hiszen a 2010-es kormányváltás után azt vállalta, hogy „amit a Gyurcsány-Bajnai kormány elrontott, azt ő ki fogja javítani”.

A miniszterelnök szerint ezt mostanra sikerült elérni a minimálbér, illetve a 13. nyugdíj szempontjából.

Így, mint mondta, az időseknek kétheti plusz nyugdíjat mindenképpen vissza tudnak majd adni, és küzd azért, hogy 2022 februárjában egy egész havi nyugdíjat adjanak majd vissza.

„A hallgatókat kérem, hogy ne vegyék készpénznek, harcolni kell érte, de van rá esély”

– tette hozzá Orbán Viktor.

SZJA-visszatérítés

„Magyarországon, ha pénzről van szó, mindenkinek van egy ötlete hogyan kellene azt igazságosan elkölteni”

– mondta Orbán, aki szerint a kormány felismerte azt, hogy azoknak jár az adóvisszatérítés, akik a koronavírus-járvány idején a legnagyobb terhet viseltek: azoknak, akik adót fizettek és gyereket neveltek.

Így a kormányfő szerint 1,9 millió ember számíthat arra, hogy 2022 februárjának közepéig, legkésőbb február 15-ig visszakapja a befizetett adóját. Ezen elmondása szerint már dolgozik az adóhivatal, de rengeteg munka van vele.

„Könnyű a magyarokkal legénykedni”.

„Nincs ok viccelődni, de gáz van, mert nincs gáz” – mondta az orosz gázbeszerzéssel kapcsolatban Orbán, aki ezt követően hosszas fejtegetésben kezdett arról, hogy Európában nincs elég gáz, Nyugat-Európában pedig hatalmasak a gázárak.

Ezt követően ismételten kitért arra, hogy a baloldali kormányok miatt Magyarországnak van egy rossz története gázfronton. Emiatt szakítani kellett azzal, hogy a multik profitját helyezik előtérbe, velük és Brüsszellel is harcolni kellett.

„Így jutottunk oda, hogy ma Magyarországon a gáz a legolcsóbb, az áram pedig a második legolcsóbb Európában úgy, hogy nincs saját energiaforrásunk”

– vélekedett a miniszterelnök, aki szerint az Energiahivatalnak köszönhető az, hogy piaci áron veszik, de piaci ár alatt adják tovább az embereknek ezeket.

Orbán szerint a politikai kritikákat és az energiaszektort nem lehet keverni, ezért az oroszokkal meg kellett egyezni, hiszen ahhoz, hogy alacsony legyen a gázár, az kell, hogy legyen gáz.

„Könnyű a magyarokkal legénykedni, gondolják az ukránok”

– mondta azzal az ukrán-magyar konfliktussal kapcsolatban, ami a gázszállítás miatt alakult ki az elmúlt napokban.

Orbán ezzel kapcsolatban arról beszélt, érti az ukránok szempontjait, de a kormány ezeket nem tudja figyelembe venni, mert a magyarok érdekeit kell nézni, hiszen ha Ukrajnán keresztül érkezik a gáz Magyarországra, drágább lenne a gáz.

Ezért Orbán sok sikert kíván az ukránoknak, majd közölte, Magyarország dél felől fogja beszerezni a gázat.

„Amit a baloldal mond, az azt jelenti, hogy vége lenne a rezsicsökkentésnek. A magyar politikában az a baj, hogy nem a jövőről van szó, hanem a múlt akar visszajönni” – tette még hozzá a végén.

Nehéz helyzetbe került a magyar hadsereg

Nehéz helyzetben van a magyar hadsereg – jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint az a gondolat, hogy ha a NATO tagja vagyunk, akkor spórolhatunk a haderőn, nem állja meg a helyét.

Szerinte ugyanis, ha baj van, nem fogunk kívülről segítséget kapni, mert ki kockáztatna egy idegen országban, amely nem tesz meg mindent a maga biztonságáért.

Mint mondta, ő sem szívesen segítene egy ilyen országon, legyen az NATO-tag vagy sem.

„Ráadásul a veszélyek kora jön” – mondta a miniszterelnök.

Majd részletezte, hogy egy hadsereget hosszú évek alatt kell felépíteni: a katonákat ki kell képezni, bajtársiasságra, hazaszeretetre van szükség a körükben, ki kell épülnie egy kultúrának, ki kell tanulni a szakmát stb.

Így Orbán elmondása szerint a kormány csütörtökön azért tartott kihelyezett kormányülést a hadgyakorlat elején, hogy áttekintse a haderő helyzetét.

„A magyar honvédség történetében ez egy fontos kormányülésként marad fenn” – tette hozzá.

„Mogyorónyit” fizetett Brüsszel a határvédelemre

Orbán szerint Brüsszel teljes egészében figyelmen kívül hagyta a kerítésépítés költségeit, holott elmondása szerint ő többször is jelezte, hogy azzal nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát is védik.

Most ellenben szerinte az látszik, hogy néhány országnak ígérhettek pénzt határvédelemre, kerítésépítésre, így a méltányosság azt diktálná, hogy mi is kapjunk pénzt – mondta Orbán, aki szerint Európa már a középkorban is ütközőzónának használta Magyarországot, így ez nem új helyzet, de szerint

most ára van annak, hogy mi másokat is védünk.

Járványhelyzet: nem vagyunk mi birkák

Orbán szerint azok, akik már egyszer beoltatták magukat, látják, hogy milyen jó védettnek lenni. Azok viszont, aik még nem oltatták be magukat, nem reménykedhetnek abban, hogy ha mások nagy számban kérik az oltást, akkor nyájimmunitás alakulhat ki.

„Ez egy olyan vírus, ami nem megy el” – közölt Orbán, aki szerint rossz szó az, hogy nyájimmunitás, hiszen „nem vagyunk mi birkák”, viszont mégis ez a magyar megfelelő.

Ugyanakkor ennél a vírusnál nem alakul ki nyájimmunitás, ezért szerinte az „mindenkit meg fog találni, aki nincs beoltva”.

Az interjút Orbán Viktor azzal zárta, hogy a korlátozások nem működnek, míg az oltás igen.

Valódi Hírek