Most derült ki: Matolcsy Ádám jóbarátjának cége többmilliárdos munkát kapott az MNB-től

A következő két évben is ők látják el a jegybank kommunikációs feladatait.

A Matolcsy Ádám barátjaként is ismert Száraz István cége, a Frank Digital Kft. nyerte a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs megatenderét – írja a 24.hu szerdán.

Így idén és jövőre az Opten szerint nyolc fővel működő vállalkozás láthatja el a Matolcsy György jegybankelnök által vezetett MNB kommunikációs tevékenységéhez kapcsolódó feladatokat.

A megbízás keretösszege

nettó 3 milliárd forint, a szerződés ennek kimerüléséig vagy 2022. december 31-ig hatályos.

Az MNB a teljes keretösszeg 70 százalékára vállalt lehívási kötelezettséget úgy, hogy ebből várhatóan 15 százalékot kreatív tervezésre és gyártásra, 75 százalékot médiavásárlásra, tíz százalékot pedig PR- és rendezvényszervezési feladatokra fordítanak – derült ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumokból.

A 24.hu emlékeztet a jegybank kommunikációs feladatait eddig is Száraz István cége látta el: a 2020-2021-es időszakban kétmilliárd forint plusz áfáért, a 2019. október 7. és 2020. december 31. közötti időszakban pedig nettó 1 milliárd 950 millióra kaptak keretmegbízást, amelyet tavaly hárommilliárd forintig bővítettek.

A Frank Digital a friss megbízás részeként többek között a „Növekedési Hitelprogram Hajrá!” és az „Azonnali Fizetés” kampányának szeptemberi etapját bonyolítja. Emellett az ő feladatuk lesz az úgynevezett Minősített Fogyasztóbarát termékek brandjének aktív kommunikációja is.

A céget Száraz István 2014-ben alapította, az első, teljes üzleti évet pedig már félmilliárdos forgalom mellett 111 millió forintos adózott eredménnyel zárták.

A tavalyi év abszolút rekordot jelentett a Frank Digital számára: csaknem 2,9 milliárd forintos nettó értékesítés mellett 341,5 millió forintos adózott eredményt hoztak össze, Száraz István pedig 261,9 millió forint osztalék kifizetéséről döntött.

Száraz egyébként nemcsak baráti kapcsolatban áll a jegybank elnök fiával, hiszen Matolcsy Ádám tőle vette meg a kormányközeli Origo nevű portált kiadó New Wave Media Csoportot 2017-ben.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek