Százezrek voltak kíváncsiak Semjén halottállat-kiállítására a szervező szerint, kár, hogy fotók is készültek

Egész pofás kis alternatív univerzumot hozott össze a kiállítás igazgatója.

Ahogy arról beszámoltunk, Gelencsér Ferenc, a Belváros-Várnegyed momentumos képviselőjelöltje kilátogatott a 75 milliárd forintból megrendezett vadászati világkiállításra és a Facebookon számolt be a tapasztalatairól.

Egy videót is feltöltött a közösségi oldalra, amin főleg az ürességtől kongó terek látszanak, de a Klubrádió két nappal korábbi fotógalériájában sem az látszik, hogy békemenetnyi embertömeg nyomult volna Semjén Zsolt taxidermiáján.

Ehhez képest a rendezvény szakmai igazgatója tömegeket vizionált kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, elmondása szerint a nyitóhétvégén rögtön 30.000-en voltak kíváncsiak a tetemes (sic!) mennyiségű állati hullára.

Bors Richárd elmondta, mivel a rendezvény nemcsak a fővárosban zajlik, a teljes látogatószám már elérte

a 650 ezret.

Felmerül a kérdés, hogy úgy jött-e össze 3 nap alatt a 650 ezer látogató, hogy nagy részük Harry Potter láthatatlanná tevő köpönyegét viselte, vagy úgy, ahogy a Stop Gyurcsány!-petíció 700.000 aláírója.

Az mindenesetre remekül látszik, hogy a kormány rögeszmésen kántálja az óriási számait, csak hogy az előválasztás rekordmagasságú részvételi arányára rátromfoljon.

Más kérdés, hogy mérhető intelligencia-hányados felett senki nem hiszi el ezeket a számokat annak fényében, hogyan árválkodtak a magányos Fidesz-aktivisták az aláírópultoknál, és hogyan konganak az ürességtől a 75 milliárdból odahordott tömény ízléstelenség kiállítóterei a Hungexpón.

Bors Richárd mindenesetre boldogan részletezte a rádióműsorban, hogy 40 ország állított ki, és mintegy 100 ország képviselteti magát valamilyen formában.

A kiállításról elmondta azt is, hogy

75 ezer négyzetméteren és nyolc pavilonban rendezték meg.

A borsos árat már nem tette hozzá, ahogy azt sem, hogy a beleölt tízmilliárdok ellenére még a kiállítókat is megkopasztják.

Bors Richárd elmondta, hogy hétfőn mintegy 70 iskolás csoport — háromezer diákkal — kereste fel a kiállítást, míg kedden újabb 80 csoportot várnak szintén több ezer kisdiákkal. A programok számukra ingyenesek — tette hozzá.

Azt már nem említette meg, hogy a kicsik számára kötelező az állati holttestek nézegetése.

Szólt arról is, hétfőn lengyel napot tartottak, kedden pedig török nap lesz. Ez azt jelenti, hogy előadások és kiállítások segítségével mutatják be a tematikus témákat.

(mti korrigálva/Nyugati Fény)

(kiemelt kép: Országos Erdészeti Egyesület)

Valódi Hírek