Botrány: Megpofozta a DK-aktivistát egy fideszes férfi — Oláh Lajos feljelentést tesz

Ide vezet az orbáni gyűlöletpolitika.

Feljelentést tesz a DK, mert egy fideszes megpofozta az egyik aktivistájukat Erzsébetvárosban kedden — írta lapunkhoz is eljuttatott közleményében Oláh Lajos.

A DK aktivistái az ellenzéki előválasztás utolsó napján is az utcákon vannak, hogy minél több embert buzdítsanak szavazásra — írta a párt a közleményben.

„Így történt ez ma Erzsébetvárosban is, ahol a DK aktivistái szórólapokat osztogattak a járókelőknek. Egyikükhöz, egy női aktivistához egy férfi lépett oda az Erzsébet körút és a Dohány utca sarkán, majd többször is arcon ütötte, miközben azt ordította, hogy “Orbán sokkal jobb”. Ide vezetett a tízéves orbáni gyűlöletpolitika, így viselkednek a nemzeti-keresztény Fidesz szimpatizánsai, ha ellenzéki véleménnyel találkoznak”

— vázolták az esetet..

A Demokratikus Koalíció az eset kapcsán feljelentést tesz, mert egyetlen ilyen gyűlöletbűncselekmény sem maradhat következmények nélkül — hangsúlyozták, hozzátéve: látják, hogy Orbán valóban “sokkal jobb”, ha a magyarok összeugrasztásáról és a gyűlöletkeltésről van szó.

„2022-ben nemcsak őt és rendszerét, hanem a harag és a gyűlölet politikáját is le fogjuk váltani”

— zárul a közlemény.

Valódi Hírek