Bréking: Az MSZP-s Tóth Csaba visszalépett a jelöltségtől

Itt a vége.

Visszalép az előválasztási indulástól Tóth Csaba, az MSZP-Párbeszéd zuglói jelöltje – jelentette be a „Mi történt?” címmel hétfő délutánra meghirdetett sajtótájékoztatóján, miután az elmúlt napokban a DK és a Jobbik is megvonta tőle a támogatását.

Tóth a sajtótájékoztatón felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy

olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni, és támogatói is kihátráltak mögüle.

Sérelmezte, hogy míg más kétes ügyekkel terhelt jelöltek mellett az ellenzéki pártok kiálltak, „addig mindenféle bizonyíték nélkül, mendemondákra hivatkozva az én miniszterelnök-jelöltem kihátrált mögülem.”

Tóth szerint semmi nem igaz abból, ami róla megjelent, egy lejárató kampány indult ellene, ami ellen ő nem tud védekezni. Mint mondta, úgy érzi, a sajót is ellene fordult, ám a helyreigazítási perek ilyenkor elveszítik az értelmüket, mert a néhány hónap múlva megjelent néhány soros helyreigazítások már senkit sem fognak érdekelni.

„A kampány alatt azzal fenyegettek meg, ha nem szállok ki a politikából, megölnek”

– mondta Tóth Csaba, aki szerint erről Karácsony Gergely az MSZP-P jelöltje is tudott, mégsem tett semmit ellene, azt ugyanakkor nem pontosította, hogy Karácsonynak mit kellett volna tennie.

„Nekem erre a politikai mocsárra nincs semmi szükségem. Úgy döntöttem, hogy visszalépek a jelöltségtől.

Ilyen körülmények között nem tudnám képviselni Zuglót, nekik továbbra is napi szintű képviseletre van szükségük. A következő választásig a zuglóiakat fogom képviselni, de utána visszatérek az üzleti életbe. Az ügyet lezártam, további mondanivalóm nincs”

– jelentette ki Tóth, akinek az újságírók nem tehettek fel kérdéseket.

Zuglóban így a Momentum által támogatott Hadházy Ákos maradt az egyetlen ellenzéki jelölt, aki a Tóthra nézve terhelő ügyet nyilvánosságra hozta.

Hadházy Ákos ugyanis egy hete a Zugló TV-ben rendezett vitájukon beszélt egy alapítványba rejtett gyártelep ügyéről, amelyben a független képviselő szerint Tóth Csaba is érintett. Az ügyben etikai vizsgálat indult, amiben nem ítélték el Tóthot.

A sajtótájékoztatót itt tudod visszanézni:

.

Valódi Hírek