OEVB: Rekordközeli számban szavaztak az előválasztáson a magyarok csütörtökön

Már több mint 270 ezren szavaztak.

Már több mint negyedmillióan szavaztak az előválasztáson — írta közleményében az Országos Előválasztási Bizottság péntek reggel.

Mint írják, csütörtökön rekordközeli számban voksoltak a magyarok, de attól egy kicsit elmaradt a részvétel az előválasztás negyedik napján.

A sátrakban 63.006 szavazó, míg az interneten keresztül 8.315 szavazó adta le a voksát

Összesen tehát a nap folyamán

71.321 fő adta le voksát Magyarország következő miniszterelnökére és az előválasztás képviselőjelöltjeire, mindösszesen pedig már több mint 270 ezren szavaztak.

„Bár több mint kétszeresére nőtt az online szavazók száma, arra kérjük a magyar választópolgárokat, hogy aki csak teheti, inkább személyesen szavazzon. A személyes szavazás kevesebb várakozással jár együtt és így szabadulnak fel azonosítási alkalmak azoknak, akik személyesen nem tudnak szavazni.

A következő napokban kerülnek pótlásra a múlt hétvégén elmaradt szavazási alkalmak is, amelyek hamarosan megismerhetőek lesznek az előválasztás honlapján is”

– közölte az OEVB.

Az előválasztás szombaton indult, de az informatikai rendszer leállása miatt hétfőn reggel indult be igazán a voksolás.

Az első teljes napon összesen 66.955 fő adta le a szavazatát az OEVB tájékoztatása alapján, amely a szervezők szerint messze felülmúlta az előzetes becsléseiket. Kedden 72.804 fő voksolt, míg az első három napon több mint 200 ezer fő szavazott le.

 

Valódi Hírek