Most érkezett: Súlyosan megbüntette a FIFA a magyar válogatottat az ultrák tróger viselkedése miatt

Többek közt egy zárt kapus meccsre és 65 millió forintra büntették a válogatottat.

Az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak. További egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség (FIFA) – írja az MTI.

A magyar szövetség (MLSZ) ezen kívül

200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott.

A FIFA keddi közlése alapján

a fegyelmi bizottság az eset súlyossága miatt hozott ilyen szigorú döntést.

Beszámoltunk róla, hogy a szeptember 3-ai a világbajnoki selejtezőn 4–0-ás vereséget szenvedett a magyar válogatott Anglia ellen a teltházas Puskás Arénában. A mérkőzés előtt a korábbi meccseikhez hasonlóan az angol játékosok a rasszizmus és a faji megkülönböztetés elleni kiállásukként letérdeltek, amire a magyarok szurkolók füttyszóval válaszoltak.

Az angol labdarúgó-szövetség a találkozót követően bejelentette, hogy a FIFA-hoz fordul a magyar szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt. Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint ugyanis

a szurkolók nemcsak kifütyülték az angol válogatottat, hanem két játékost, az első gólt szerző Raheem Sterlinget, illetve Jude Bellinghamet rasszista támadások érték a meccs alatt.

Sterlinget a szurkolók üvegekkel és poharakkal is megdobálták, amikor a gólját ünnepelte, a harmadik gól után pedig petárdát is bedobtak a pályára.

Nem ez az első büntetés, amit a magyar válogatott a szurkolók vállalhatatlan viselkedése miatt kapott. A nyári EB-mérkőzések után ugyanis az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a magyar szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zárt kapus mérkőzésre, és 100.000 euró megfizetésére büntette az MLSZ-t.

A harmadik zárt kaput csak felfüggesztve szabták ki, a szövetségnek pedig „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie a találkozókon.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese következő hazai összecsapását október 9-én az albánok ellen vívja.

(via mti)

Valódi Hírek