Kubatov Gábor oktatóvideóban magyarázza a Fradi-szurkolóknak, hogyan kell nem félreérthetően karlendíteni

Avagy: így készül a Fradi az Európa Ligára.

A Ferencváros szeptember 16-án, azaz ma este kezdi meg szereplését az Európa Ligában a német Leverkusen elleni találkozóval. Ennek alkalmából Kubatov Gábor, a Fradi elnöke egy, a szurkolóknak szóló videóüzenetet tett közzé a Faceook-oldalán.

„Mivel mindig őszinte voltam a Ferencváros szurkolókhoz, megpróbálok most is az lenni”

– kezdi a videót a Fradi-elnök, hozzátéve, a válogatott botrányba fulladt mérkőzései nagyon sok tanulsággal szolgáltak számukra, így ezeket szeretnék most, az újabb nemzetközi meccsek előtt gyakorlatba ültetni.

A magyar válogatott legutóbbi, Anglia elleni vb-selejtezője után ugyanis az angol szövetség a szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt fordult a FIFA-hoz, többek között az ilyen és ehhez hasonló szurkolói megnyilvánulások miatt:

„Évek óta mondjuk a szurkolóknak,

a nemzetközi meccseken hiába mondják magyarul a sze*uális tartalmú dolgokat, azt egyébként le szokták fordítani az UEFA ellenőrnek, aki leírja a jegyzőkönyvbe és büntetést kaphatunk”

– mondja a Fradi elnöke, aki ezt követően tér át a videó lényegi üzenetére: arra a karlendítésre, amelyet a Fradi stílusosan „a szívtől az égig karlendítésnek” nevez.

„Én beszéltem azzal a Tóni nevű sráccal, aki egy igazi jóindulatú, tisztességes magyar ember és ezt a karlendítést kitalálta, és semmi kirekesztő gondolata nem volt”

– mondja kéztördelve Kubatov, hozzátéve, miután emiatt megbüntették a csapatot, az UEFA-nak is megpróbálták elmagyarázni, hogy

„de kérem, ezt önök félreértik, ez nem náci vagy kirekesztő karlendítés”.

Az elnök szerint azonban az UEFA nem fogadta el a magyarázatukat, ezért a nemzetközi mérkőzések előtt most arra kéri a szurkolókat, hogy

„ezt kettőzött erővel csinálják. A szívüktől az égig lendítsék a karjukat, de két kézzel csinálják, ne egy kézzel, mert az félreérthetetlen”

– magyarázza Kubatov, aki a videóban szemléltette is a karlendítést, amely szerinte így már az UEFA számára is félreérthetetlen lesz.

Kubatov oktatóvideóját itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek