Varga Judit kiakadt: Fakenews-gyárnak nevezte BBC-t, mert az szerinte valótlanságot közölt a pápalátogatásról

Az igazságügyi miniszter gyorsan tisztába rakta a dolgokat.

Fakenews-gyárnak nevezte a BBC-t, a brit állami köztévét, mert az az igazságügyi miniszter szerint álhírt közölt a pápalátogatásról. Varga Judit a Facebookon azt írta:

„Párhuzamos valóság, avagy fakenews-gyár BBC módra. Miközben Ferenc pápa a százezres tömeg előtt tartott szentmisén köszönetet mondott a »nagy magyar keresztény családnak«,

amelyet – mint mondta – szeretne magához ölelni »különböző rítusaival, történelmével, a katolikus és a más felekezetekhez tartozó testvérekkel, akik valamennyien a teljes egység irányába haladnak«,

a BBC budapesti tudósításában a címlapján arról ír, hogy a pápa a leselkedő antiszemitizmusról beszélt a magyarországi útján.

Írják ezt akkor, amikor Ferenc pápa így búcsúzott Budapesten: »Amikor újfent hálámat fejezem ki az engem fogadó állami és vallási vezetőknek, szeretném kimondani: köszönöm nektek Magyarország népe.

Áldásom innen, ebből a nagyvárosból szeretnék mindenkit elérni, főként a gyermekeket és a fiatalokat, az időseket és a betegeket, a szegényeket és a kirekesztetteket. Veletek és értetetek mondom:

Isten áldd meg a magyart!

Ne higgyünk az álhírgyáraknak! Isten áldd meg a magyart!”

Ferenc pápa egyébként mint írtuk, erős beszédet mondott budapesti látogatása során. A Szentatya sok mindenre felhívta a figyelmet, köztük arra is, mit kellene az Orbán-kormánynak megfogadnia. A teljes beszédet »ITT« tudod elolvasni.

Valódi Hírek