Dobrev Klára: Kormányváltás után azonnal elindítjuk az önálló Antikorrupciós Ügyészséget (+videó)

Vagyonosodási vizsgálatok tucatjait akarja megindítani 2022-ben.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Rogán Antal utódja, az V. kerület fideszes polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter az elmúlt években megduplázta a földterületeit a Bakonyban, a 24.hu összehasonlítása szerint viszont a a polgármester vagyonnyilatkozatai alapján nem látszik, hogy erre honnan volt pénze.

„Ez mára mindennapos történet lett az Orbán-rendszerben: a fideszes politikusok úgy gazdagodnak, hogy közben mindezt nem tudják igazolni a vagyonnyilatkozatukkal, magyarán eltitkolják a valós vagyonukat a választók elől. Ennek 2022-ben végek fogunk vetni”

– mondta az üggyel kapcsolatban Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a hétfői tájékoztatóján.

„A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként már most figyelmeztetem a Fidesz földesurait, oligarcháit és igazolatlanul gazdagodó politikusait, hogy

a kormányváltás után vagyonosodási vizsgálatok tucatjai fognak megindulni. Fel fogunk állítani egy önálló Antikorrupciós Ügyészséget egy hozzá tartozó önálló rendőri egységgel”

– jelentette be Dobrev.

A DK-s miniszterelnök-jelölt hozzátette, ezek az ezek a szervek

saját jogkörben dönthetnek majd úgy, hogy vagyonosodási vizsgálatot indítanak egy politikus ellen.

„Ha pedig egy politikus nem tudja igazolni, hogy honnan gazdagodott, akkor az igazolatlan vagyonnak minősül, amit a további vizsgálatok és eljárások végéig azonnal zárolni kell! Elég volt abból, hogy a fideszes nagyurak nyakló nélkül gazdagodnak meg úgy, hogy a fizetésükkel mindezt nem tudják igazolni a nyilvánosság előtt”

– közölte Dobrev Klára.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek