Hivatalosan is átnevezték a Fudan-ellenes utcákat Budapest IX. kerületében

Döntött a Fővárosi Közgyűlés az utcanevekről.

A Fővárosi Közgyűlés döntött arról, hogy az érintett kerület kezdeményezésére hivatalosan is átnevezik az utcákat a Fudan Egyetem mellett – közölte az MTI.

Így a jövőben lesz

  • Szabad Hongkong út,
  • Ujgur mártírok útja,
  • Dalai láma út
  • valamint Hszie Si-kuang püspök út a IX. kerületben.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat június elsején nevezte át azokat a környező utakat, ahová a kormány tervei szerint a Fudan Egyetemet építenék fel. A kerületben néhány nappal a táblákat is kihelyezték az új utcanevekkel. Ezt tette most hivatalossá döntésével a közgyűlés.

A kínai külügyminisztérium szóvivője Vang Ven-bin az utcák átnevezésére júniusban úgy reagált: „Még a megvetésünket sem érdemlik meg azok, akik így viselkednek”.

A szóvivő szerint ugyanis az ellenzék csak az Orbán Viktorral szembeni belpolitikai kritikák miatt használja fel Kínát. A külügyi szóvivő szerint az ellenzékiek ezzel akarják akadályozni a magyar-kínai együttműködést.

A közgyűlés emellett döntött arról is, hogy a II. kerületben a jövőben lesz Barlangkapu utca, Szabó Magda sétány, Psota Irén utca, Komlós Juci köz valamint Melocco köz, a III. kerületben Bud Spencer park, a VIII. kerületben Koltói Anna tér és Szeles Erika tér.

A XI. kerületben Molnár C. Pál lejtő, Szerenád utca és Szonáta utca, a XII. kerületben Eötvös Loránd park, a XXII. kerületben pedig Lili major köz, Kanyar utca, Térey Pál utca, valamint Pelikán Imre utca.

Valódi Hírek