Káslerék lovagkereszttel tüntették ki az orvost, aki korábban kamu csodaszereket reklámozott

Dr. Juhász Györgyöt a MOK fél évre tiltotta el praxisától a kamugyógyszerek reklámozása miatt.

Beszámoltunk róla, hogy Kásler Miklós kitüntetéseket adott át az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából Budapesten. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője így többek között díjat adott át Huth Gergelynek, a Pesti Srácok főszerkesztőjének és Pesti TV-s munkatársának is.

A Telex ugyanakkor kiszúrta, hogy a díjazottak között szerepel dr. Juhász György András szülész-nőgyógyász szakorvos, a csepeli Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat nyugalmazott főigazgatója is, akivel a kitüntetés után Németh Szilárd is megosztott egy közös fotót a Facebook-oldalán.

A lap ugyanakkor felidézte, Juhász legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy 2018-ban a Magyar Orvosi Kamara

fél évre eltiltotta a praxisától, mert egy kamugyógyszer hirdetéséhez adta az arcát, nevét, és az orvosi hivatásának tekintélyét.

Juhász ugyanis azzal az ígérettel reklámozott egy ezüstkolloidos szert, hogy az legyőzi a hpv-t, a Lyme-kórt, mindenféle krónikus gyulladást és vírusos fertőzést, sőt, a rákos sejtek működését is képes „visszaregulálni”.

Az orvosi kamara etikai kihallgatásán Juhász tagadta, hogy üzleti kapcsolatban állna az ezüstkolloidos termék forgalmazójával, azaz, ha nem pénzért, akkor meggyőződésből hirdethette a potenciálisan veszélyes kamugyógyszert.

Az ezüstkolloid állítólagos gyógyhatását ugyanis soha nem sikerült igazolni, azt viszont igen, hogy nagy mennyiségben mérgező lehet. Az OGYÉI állásfoglalása annak idején leszögezte, hogy Magyarországon semmilyen ezüstkolloid-tartalmú élelmiszer vagy étrend-kiegészítő nem kerülhet forgalomba.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek