A fideszes Pócs Jánosék tanévzáró ünnepséget hirdettek Jászapátiban augusztus végére

Már a meghívókat is kiküldték.

Habár júniusban már lezárták a tanévet, a Jászságban nem kis meglepődést váltott ki, hogy a Jászberényi Tankerületi Központ ismét lezárja a 2020/21-es tanévet – írja a Narancs.hu.

Legalábbis ez derül ki azokból a meghívókból, amelyeket a fideszes Pócs János képviselete alá tartozó Jászapátiban küldtek szét a napokban.

A meghívókat Ágnes asszony blogja, avagy félelem és rettegés egy ellenzéki városban nevű Facebook-oldal tette közzé kedden.

A meghívó szerint a „tanévzáró díszünnepségre” augusztus 31-én kerül sor a Pájer Antal Művelődési házban.

Az eseményt pedig Zsemberi Zoltán tankerületi igazgató nyitja meg, köszöntőt mond Farkas Ferenc polgármester, Pócs János, a Jászság képviselője, valamint Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke is.

A Magyar Narancs a Jászberényi Tankerületi Központtól megtudta, a tankerület a koronavírus-járvány miatt nem tartotta meg a pedagógusnapi ünnepségét, amelyet eredetileg június 6-án ünnepelnek, ezért nem is tudták átadni a díjakat a tanároknak.

A Tankerület ezt az eseményt szerette volna pótolni augusztus 31-én, a díjátadó ünnepség pedig valóban szerepel a programban.

Az eseménynek pedig azért adták a „tanévzáró ünnepség” elnevezést,

mivel a tankerület közlése szerint a tanév amúgy hivatalosan augusztus 31-ig tart. Azaz Jászapátiban valóban tanévzáró ünnepséget tartanak.

A Magyar Narancs megjegyzi, az EMMI rendelete egyébként úgy fogalmaz: „a 2020/2021. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2020. szeptember 1. és utolsó tanítási napja 2021. június 15.”

A lap megtudta,

a rendezvény zártkörű lesz, a meghívó a polgármestereknek szólt, ezért a tankerület nem értette, az hogyan került nyilvánosságra.

Többen azonban nem értették az „üzenetet”, és értetlenül forgatták a meghívót, hiszen sokak szerint ilyenkor sokkal inkább tanévnyitót kellene tartani. Ahogy az sem zavart volna senkit, ha a tanévnyitóval egybekötve tartják meg a pedagógusok elmaradt díjátadó ünnepségét.

Jászság iskoláiban egyébként júniusban már megtartották a tanévzárót, ugyanúgy, ahogy az ország többi intézményében. A Tankerület közlése szerint viszont ez a tanévzáró nem az a tanévzáró lesz.

(Magyar Narancs nyomán)

Valódi Hírek