FRISS: Minden eddiginél kevesebben töltötték ki Orbánék nemzeti konzultációját

Többen gyújthatták fel a kérdőívet, mint azt Hollik István gondolta.

A járvány utáni életről szóló kérdőívet

1 millió 191 ezren töltötték ki

– mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookon csütörtökön közzétett videonyilatkozatában.

A politikus elmondta, a kérdőívet a kitöltők túlnyomó többsége postán küldte vissza, de most is nagyon sokan éltek az internetes kitöltés lehetőségével.

Dömötör Csaba köszönetet mondott mindenkinek, aki elmondta a véleményét a konzultációban feltett, általa fontosként jellemzett kérdésekről, köztük a minimálbér-emelésről, a családi adóvisszatérítésről, vagy éppen a gyermekvédelmi törvényről.

De vonatkozott kérdés arra is, hogy

Soros György a járvány után újra meg fogja támadni Magyarországot” és „Brüsszel a járvány után újra vissza fog élni hatalmával, eljárásokat indít hazánk ellen, hogy rákényszerítse a magyarokra az akaratát”.

A parlamenti államtitkár a további menetrendről elmondta: már zajlik a kérdőívek feldolgozása, és a lehető leghamarabb nyilvánosságra hozzák a részletes eredményeket. A kormány ezután meghozza az ebből fakadó döntéseket, a részletekről beszámolnak majd.

Dömötör a videóban arról beszélt, „most is nagyon sokan vettek részt” a konzultálásban. A fideszes nemzeti konzultációk történetében azonban ezt a kérdőívet töltötték ki a legkevesebben.

A 2017-es úgynevezett Soros-tervről több mint 2,3 millió kérdőív érkezett vissza, a második hullám előtti kérdőívet 1,6 millióan töltötték ki, míg Brüsszelt több mint 1,6 millióan akarták megállítani.

A nemzeti konzultációt egyébként a kitöltés időszaka alatt több támadás is érte, így például volt olyan, amikor élőben lehetett követni, amint a Nerbot nevű etikus hacker számítógépes programja megállás nélkül töltött ki álnevekkel a konzultációt.

A szoftver végül egyetlen éjszaka és egy délelőtt alatt összesen 3100 ívet töltött ki véletlenszerűen generált nevekkel.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pedig egy alkalommal arról beszélt,

tud olyanokról, akik a kérdőív felgyújtásával pózolnak a Facebookon.

(via mti)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/07/07/agressziv-es-ostoba-kampannyal-reklamozza-a-nemzeti-konzultaciot-a-kormany-fotok

Valódi Hírek