Most érkezett: Kúrián támadják meg Orbánék jogellenes kamunépszavazását

Több sebből is vérzik a népszavazás öt kérdése.

„Megtámadtuk a Kúriánál a Kormány négy népszavazási kérdését” – jelentette be hétfőn a Kétfarkú Kutyapárt a Facebook-oldalukon megosztott közleményben.

A párt közölte beadványuk főbb pontjait, illetve bővebben is közzétették a jogi hátteret az Országgyűlés hatásköréről, illetve a választópolgári egyértelműségről.

Mint írják:

  • az egész népszavazás szembe megy a népszavazás rendeltetésével, hiszen a döntéseket az Országgyűlés már meghozta, az EU-s kötelezettségszegési eljárásra pedig nyilvánvalóan nincs hatással. A korábban létező megerősítő népszavazást pedig maga a Fidesz vette ki a törvényből.
  • A kérdések nem egyértelműek. Több esetben nincs definiálva, hogy ki a kérdések alanya, például hogy kik ne mutathassanak be kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat vagy éppen, hogy csak az emberek nemváltását nem szabad-e bemutatni vagy pl. a bohóchal vagy a szalagos muréna nemváltoztatását tartalmazó ismeretterjesztő filmet se.
  • A népszavazás bizonyos lehetséges eredményei esetén nem egyértelmű, hogy milyen döntést kellene hoznia az Országgyűlésnek, bizonyos eredményei pedig azért végrehajthatatlanok, mert szembe mennek a magasabb rendű EU-s szabályozással.
  • A népszavazásnak továbbá olyan eredménye is lehet, ami tiltja bármilyen szexuális irányultság bemutatását, így a heteroszexualitásét is, úgyhogy mehetne az irodalom és biológia könyvek nagy része a kukába.
  • A kérdések megtévesztőek is, hiszen például azt a hamis látszatot keltik, mintha ma is lenne lehetőség fiatalkorúak nemváltó műtétjére, valamint összemossák a transzszexualitást és az interszexualitást, így több esetben a szavazó nincs tisztában azzal, hogy pontosan miről is dönt.

A Kétfarkú Kutyapárt szerint a népszavazás valamennyi kérdése megsérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét.

„Az országos népszavazás rendeltetése, hogy az ország sorsát érintő legfontosabb kérdésben a népszuverenitás közvetlen megnyilvánulásaként az Országgyűlés helyett a választópolgárok közössége közvetlenül hozzon döntést

Ezzel szemben esetünkben a kezdeményező kinyilvánított szubjektív szándéka az, hogy a népszavazás mintegy tömegtámogatást adjon a Kormány számára az Európai Unió kötelezettségszegési eljárásában való részvétel során”

– írja a párt a részletes, bejegyzésében, amit itt tudsz elolvasni:

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor július 21-én jelentette be, hogy országos népszavazást tartanak a Fidesz által gyermekvédelminek nevezett, valójában homofób törvényről.

A miniszterelnök bejelentésében elmondta, a népszavazás során többek között a kiskorú gyermekek nemi átalakító kezelésére, illetve az ezt bemutató médiatartalmakra vonatkozóan tesznek fel kérdéseket.

Orbán a népszavazás szükségessét azzal indokolta, hogy Brüsszel megtámadta Magyarországot, visszaélve a hatalmával, ezért “csak a közös népakarat tudja megvédeni” az országot.

A népszavazás kérdései:

  • Támogatja-e Ön, hogy a köznevelési intézményekben a szülő hozzájárulása nélkül sze*uális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket kezdeményezzenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára fejlődésüket befolyásoló sze*uális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/07/21/atomjaira-szedte-a-gyermekvedelmi-nepszavazas-kerdeseit-a-politikus-a-hatalyos-torvenyeknek-sem-felelnek-meg

Valódi Hírek