Százmilliókat kapott a református egyházközség az EU-tól: Hadházy Ákos megnézte, mire költötték a pénzt

Állatorvosi ló.

Hadházy Ákost nemrég azzal vádolta meg az ezidáig egyetlen feltárt korrupciós ügyet felmutatni nem tudó Kunhalmi Ágnes, hogy csupán celebkedik, és jobban tenné, ha inkább rendesen a végére járna egy-egy korrupciós botránynak.

Hadházy ezután elég részletesen tett rendet az MSZP-s politikus fejében.

Tény, hogy ha Hadházy nem kutatná ilyen megszállottan a hasonló ügyeket, akkor például arról sem tudnánk, amiről legutóbb írt Facebook-oldalán a képviselő.

Hernádkak községben ugyanis bölcsődének kellett volna épülnie 191 millióból, ehhez képest az oda ellátogató képviselőt a sívó pusztaság várta.

Ha már ott volt, rákérdezett még egy-két dologra az egyházközségnél:

„A tábla szerint itt egy 28 férőhelyes bölcsődének kellene állnia 191 milliós EU-s támogatásból a református egyházközség beruházásában Hernádkak községben. Nem áll ott semmi, pedig

két éve már kifizettek 90 millió előleget és 8 milliót számlák alapján is.

A gyülekezet gondnoka egyben polgármester is, elmondása szerint ennyi pénzért nem vállalta senki az eredeti tervnek megfelelő épülete építését, ezért csökkentett tartalommal próbálják megvalósítani a tervet.

A polgármester/gondnok úrnak akár igaza is lehet a mesterségesen fűtött építőiparban eszeveszetten felmentek az árak, a bölcsődéknél ráadásul szigorúbbak is a követelmények, ami tovább drágítja a dolgot.

Az azonban rendszerszintű probléma, hogy rengeteg apró faluban építenek így, aranyárban bölcsiket, amit majd üzemeltetni is kellene, de arra már egyszerűen nem lesz kapacitás (pénz és képzett szakszemélyzet).

Ha már ott jártam, megnéztem egyéb táblákat is, aminek nem örültem.

A gyülekezet két olyan pályázaton is nyert összesen 90 milliót, amiről már

nagyon sok rosszat hallottam.

A “társadalmi szerepvállalás erősítése” és a “védőháló a családokért” olyan projektek szoktak lenni, ahol a hangzatos célok mellet leginkább a pénz elszívása kerül előtérbe. Sajnos erre utal, hogy a projektben leírása bullshit-generátorral készült:

“Néhány programelemet felsorolunk: A fiatalok családi életre való felkészítése céljából tréningek kerülnek megtartásra a projekt keretében, emellett illetve párkapcsolati, házassági tanácsadás, valamint önismereti tréning is lebonyolításra kerül.

A gasztronómia és az egészséges táplálkozásra ösztönzés témájában, valamint kézműves workshopok alkalmával is új ismereteket szerezhetnek a jelenlévők.

Konfliktus-kezelési tréninget szerveznek, annak érdekében, hogy a párkapcsolatokban felmerülő problémákat hatékonyan tudják megoldani az érintettek.”

A polgármester úr megígérte, hogy megmutatja a projektek részleteit, de egyelőre még nem érkezett meg a lista arról, hogy mire költötték ezt az irgalmatlan sok pénzt.”

Valódi Hírek