Hadházy alaposan rendet tett Kunhalmi Ágnes fejében, aki szerint a képviselő csak „celebkedik”

Elmagyarázta, merre van az arra.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Kunhalmi Ágnes interjút adott a közlemúltban Fidesz-közelbe került 168 órának, amelyben az MSZP-s politikus az ellenzék két, legkeményebb elszámoltatást ígérő miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát és Jakab Pétert ekézte.

Ugyanebben az interjúban Kunhalmi a korrupció elleni harc magyar éllovasába, Hadházy Ákosba is beleszállt, amikor azt mondta:

„Hadházy Ákos egy országosan ismert politikus. Meg fognak küzdeni egymással, és meggyőződésem, Tóth Csaba fog nyerni. Ő már kétszer bizonyított. Ráadásul Csaba nem egy celebkedő típusú politikus, hanem ott segít, ahol tud. Nem véletlenül bíznak benne folyamatosan a választók, hiszen a képviselői munkáját becsülettel és tisztességgel látja el.”

Illetve kérdésre kifejtette még bővebben, hogy mire gondol:

„Néha azt érzem, hogy

a korrupciót elinflálja.

Nagyon sok mindenre hívja fel a figyelmet egyszerre, és ettől néha már csömöre van a választóknak. Nem tudják értékelni, amikor valóban nagyon fontos dolgokról van szó.

Hasznosabb lenne, ha egy kicsit kevesebb ügyet tárna fel, de azokat végigvinné teljes mértékben.

– vélekedett Kunhalmi Ágnes, aki arról ismert, hogy… ööö… szóval Kunhalmi Ágnes.

Hadházy Ákos szerdán este a Facebook-oldalán reagált az MSZP-s támadásra, posztját változtatás nélkül idézzük:

„Visszatérő kritika felém — nem csak fideszes körökből, hogy — “túl sok ügyet” mutatok be. Azt sem csak a fideszesek vetik szememre, hogy “nincsen következménye” ezeknek az eseteknek. Az már inkább csak ellenzéki körökből jön vissza, hogy “nem viszem végig” az ügyeket.

Erre van néhány nagyon tudatos válaszom.

1) valóban túl nagy a korrupciós esetszám, ami a tudomásomra jut. Néha én is unom . De mit tehetnék, ne mutassam be őket?? Az ügyek legnagyobb részét sajnos nem kell keresnem, azok vagy nagyon nyilvánvalóak és beléjük botlok, vagy jóérzésű honfitársaim hívják fel rá a figyelmet.

2) a “korrupcióinfó” módszere Lázár János és a Fidesz hazug védekezésére volt válasz.

Amikor az első ügyeket bemutattam, azt mondták, hazudok. Amikor látták, hogy mindent bizonyítani tudok, azt mondták, ezek csak egyedi esetek.

Közben pedig láttam, hogy mennyi az ügy.

Ezért határoztam el a korrupcióinfók rendszerét: hetente mutattam be rondábbnál rondább történeteket, hogy ezzel a rendszerszintű problémára , AZ ESETSZÁM HIHETETLEN NAGYSÁGÁRA hívjam fel a figyelmet.

Nem igaz, hogy én sok ügyet mutatok be. Valójában EGY , történelmi léptékű csaló hálózat kis mozaikdarabjainak bemutatásával hívom fel erre az EGY ügyre: az EU pénzek szisztematikus, szervezett ellopására.

3) Hogy minek mennyi következménye lesz, az nem csak tőlem függ. Sőt. De legalább öt lezárt OLAF vizsgálatról tudunk a bejelentéseim nyomán (a kapacitásait sajnos nevetségesen alacsonyak, egy országra 5-6 vizsgáló biztos jut), és persze sok eltussolt vagy nagyon vánszorgó nyomozásról.

Farkas Flóriánék vagy az Öveges program ügyében pl. 8 év után vannak gyanúsítottak, persze nem Farkas Flórián és nem Balog Zoltán, akik a fő felelősök.

Viszont ellenzékben , egy olyan országban, ahol a főügyész a miniszterelnökkel együtt jár a VIP páholyokba meccset nézni, az ember egyetlen dolgot tehet a korrupcióval:

megpróbál belőle minél többet megmutatni

4) ezzel persze azt is meg akarjuk mutatni, hogy komolyan gondoljuk ezt az egészet. Ehhez sajnos az is hozzátartozik, hogy ha saját oldalunkon téved meg valaki, azzal is foglalkozunk. Talán ezt értik meg legkevesebben a politikusok közül, sajnos ellenzéki oldalon sem mindenki.

De ennél fontosabb, hogy az emberek nagyon is értik. Tőlük nagyon sok megerősítést kapok.”

Valódi Hírek