Orbán Viktor a Fox Newsnak: Úgy kezelnek, mintha én lennék az Európai Unió fekete báránya (+videó)

Orbán szerint a nemzetközi baloldal mindent meg fog tenni egy kormányváltásért.

Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államok legnézettebb tévéműsorának vendége volt magyar idő szerint péntek hajnalban. A Fox Newson futó Tucker Carlson Tonight című műsorban az összeesküvés-elméletektől és rasszista uszítástól sem visszariadó, egy hete Budapesten tartózkodó Tucker Carlson többek között a menekültekről, politikai ideológiák összecsapásáról, illetve az őt és Magyarországot ért jogtalan nyugati támadásokról kérdezte a miniszterelnököt.

Menekültek és muszlimokkal keveredő nyugatiak

A Telex tudósítása szerint a 15 perces, alákérdezősnek tűnő interjúban először a 2015-ös menekültválságról beszélgettek. Orbán ezzel kapcsolatban elmondta, az egyetlen választása az volt, hogy szembe menjen a menekültek befogadását szorgalmazó EU-val, mivel nem engedhette meg, hogy idegenek bármiféle ellenőrzés nélkül átlépjék a határt.

„Ilyenkor meg kell védened az országodat. Meg kell mondani nekik, hogy »fiúk, álljatok meg, ha át akarjátok lépni a határt, vagy be akartok vándorolni az országba, van egy jogi procedúra, amit végig kell csinálnunk«”

– mondta Orbán, aki arról ugyanakkor nem tett említést, hogy ez a jogi procedúra nem működik, hiszen a legális utat választó menekültek többségét éveken keresztül jogellenesen tartották fogva a déli határon felépített tranzitzónákban.

„Veszélyt jelentettek, meg kellett védenünk az embereket. Ez a mi országunk, a mi történelmünk. Nézze, az nem alapvető emberi jog, hogy valaki illegálisan idejöjjön”

– fogalmazott a kormányfő, aki arról beszélt, hogy szerint sok európai ország „új társadalmat” épít, összekeverve a muszlim és keresztény közösségeket.

Orbán szerint nincs rá válasz, hogy ez jó vagy rossz, viszont „nagyon kockázatos”, és „mi, magyarok, úgy döntöttünk, hogy nem vállaljuk ezt a kockázatot”.

„Ezért támadják annyira keményen Magyarországot, és ezért olyan rossz a személyes reputációm. Úgy kezelnek, mintha én lennék az Európai Unió fekete báránya”

– tette hozzá.

Joe Biden személyesen sértette meg a magyarokat azzal, hogy gengszternek nevezte Orbánt

A menekültkérdés után Carlson azt hozta fel az interjú során, hogy Joe Biden amerikai elnök a tavaly novemberi elnökválasztás előtt egy „totalitárius gengszternek” nevezte őt a lengyel miniszterelnökkel és a belarusz elnökkel együtt. Holott harminc évvel ezelőtt az amerikai kormányzat még támogatta a kommunizmus ellen küzdő Orbánt.

A miniszterelnök szerint az ilyen véleményeket Magyarországon nem tartják illedelmesnek, és szerinte valószínűleg sokan fel is tették a kérdést, hogy ki az, aki ilyeneket mond az országról.

„Aztán azt mondjuk, hogy »oké, ő az Egyesült Államok elnöke, mégiscsak komolyan kéne vennünk«. De akkor is. Valaki, aki nem beszéli a nyelvünket, akinek nagyon korlátozott a tudása Magyarországról, aki egyértelműen nem ért meg minket, és ilyen véleményeket mond?!

Ez egy személyes sértés az összes magyar számára”

– válaszolta Orbán arra a kérdése, hogyan reagált Biden szavaira.

Nyugaton azért támadják Magyarországot, mert túl sikeres

A miniszterelnök ezt követően arról beszélt, hogy szerinte Nyugaton azért támadják a magyar és a lengyel kormány ténykedéseit, mert azok túl sikeresek.

„A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül van egy konzervatív, nemzeti alternatíva, amely sikeresebb a mindennapi élet szintjén, mint a liberális”

– vélekedett Orbán, aki valós esélyt lát arra, hogy liberálisból konzervatív irányba billenjen a mérleg nyelve Európában, és szerinte ebben a harcban Olaszország a kulcsállam.

Orbán elmondta, ugyanakkor abból a szempontból nem szerencsések, hogy Magyarország két nagy szövetségesét, Donald Trumpot és az izraeli elnököt, Benjamin Netanjahut is elveszítette az elmúlt időszakban. Ezért nagy kihívásnak tartja, hogy hogyan kezeli majd ezeket a változásokat.

A nemzetközi baloldal az antiszemita ellenzéket akarja hatalomba tenni

Az interjú utolsó részében a jövő évi választásokra kanyarodott rá Carlson, aki arról beszélt, furcsa azt látni, hogy az amerikai baloldal egy olyan koalíciónak szurkol, amelyben antiszemiták is helyet kapnak.

Orbán erre úgy reagált, néhány éve még elképzelhetetlennek tartotta volna, hogy az „ex-kommunista politikai erők és az antiszemita jobboldal” összefoghat a „nyugatorientált, izrael- és amerikapárti” kormány ellen.

Az ugyanakkor nem lepte meg, hogy a „hataloméhes” ellenzék egy széles koalíciót formált a kormánya ellen, hogy minél hamarabb megszerezhessék a hatalmat.

„Ez meg fog történni. Nem tartunk tőle, fel vagyunk rá készülve. A nemzetközi baloldal nyilvánvalóan meg fog tenni, amit csak tud – talán még többet is -, hogy kormányváltás legyen Magyarországon”

– válaszolta arra a kérdésre, tart-e attól, hogy külföldről beleavatkoznak majd a magyarországi választásba.

Orbán szerint ugyanakkor az amerikaiaknak rá kell ébredniük, hogy nem szólhatnak bele a magyar belügyekbe, a magyarországi ügyekről ugyanis a magyaroknak kell dönteniük.

Elmondta, úgy véli, a balos, liberális amerikai kormány is jobban jár, ha egy konzervatív, kereszténydemokrata, a választók által hosszú ideje támogatott kormány a partnere. Egy ilyen kormány ugyanis Orbán szerint jobb, mint az, amit Amerika támogat, ám kormányra lépés után „néhány hónapon belül összeomlik, és destabilizációt és bizonytalanságot teremt”.

„Szóval egy »nem szeretett«, de stabil partner jobb mint egy bizonytalan új. Remélem, hogy az amerikaiak megértik ezt”

– zárta az interjút Orbán Viktor.

A teljes interjút itt tudod megnézni:

(telex.hu/index.hu nyomán)

Valódi Hírek