Felmondott a fél tantestület az egyik hajdúszoboszlói iskolában, miután kinevezték az új iskolaigazgatót

Közülük többen is 25-30 évet töltöttek az intézményben.

Belső ellentétek miatt csaknem a tantestület fele felmondott a hajdúszoboszlói Gönczy Pál Református Sport- és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában – értesült több forrásból is a Cívishír.

A lap azt írja, egy neve elhallgatását kérő pedagógus arról beszélt, a harminchét fős tanári gárdából összesen tizennyolcan kérték a munkaviszonyuk megszűntetését. A pedagógus hangsúlyozta,

távozásuk okaként valamennyien az újonnan kinevezett igazgató, Kelemen Gabriella személyét nevezték meg.

A konfliktus részleteiről viszont személyiségi jogokra és titoktartási kötelezettségre hivatkozva részleteket nem kívánt elárulni, azt ugyanakkor hozzátette, döntésüknek nincs köze ahhoz, hogy az iskola egy évvel ezelőtt a református egyház fenntartásába került.

A lap azon kérdésére, hogy új munkahelyükön milyen értékeket tartanak majd fontosnak, elmondta, hogy a jövő nemzedékeinek csak úgy „adhatnak szárnyakat”, ha olyan helyen tudnak dolgozni, ahol az őszinteség, a tiszta szívből jövő szeretet, a kölcsönös tisztelet, a szabad véleménynyilvánítás, a konstruktív vita és együttműködés, az őszinte közösségformáló szándék, a megbecsülés és az elismerés légköre a meghatározó.

Kelemen Gabriella a lap megkeresésére elmondta, az iskolát többen közös megegyezéssel hagyták el, de valamennyi pedagógus helyére már fel is vettek új kollégákat. Szerinte ez egy teljesen természetes folyamat.

„Akik nem tudnak az egyházi identitással azonosulni, azok esetében támogattuk, hogy az egyéni életkarrierjüket máshol folytassák”

– mondta az iskolaigazgató.

Az egyik távozó pedagógus Facebook-oldalán ugyanakkor arról számolt be, hogy

az iskola mind a négy matematikatanára, a nyolc angolt tanítók közül hatan, de fejlesztőpedagógusok, biológia, kémia, fizika és informatika szakos tanárok is máshol folytatják a pályafutásukat.

Sokan 25-30 éve dolgoztak az intézményben.

(haon.hu nyomán)

Valódi Hírek