Most érkezett: Kálmán Olga kiegészítő feljelentést tesz a lehallgatási botrány ügyében

Miután újabb lehallgatott újságíró neve került nyilvánosságra.

Beszámoltunk róla, hogy Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja múlt héten bejelentette, a párt hivatali visszaélés gyanújával feljelentést tesz a július 18-án kirobbant lehallgatási botrány ügyében.

A Direkt36 oknyomozó portál ugyanis egy nemzetközi — egy nemzetközi újságírói szervezethez eljutott információk alapján – megírta: az izraeli NSO cég Pegasus elnevezésű kémprogramjával itthon is lehallgathattak újságírókat, politikusokat és ügyvédeket.

A lap hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy nemcsak a Direkt36 két újságíróját, Panyi Szabolcsot és Szabó Andrást hallgaták le a Pegasussal, hanem Magyarország egyik legtapasztaltabb bűnügyi újságíróját, a korrupciós ügyeket is feltáró Csikász Brigittát is.

Megfigyelése idején Csikász az Átlátszó újságírójaként olyan európai uniós támogatásokkal való visszaélésekről is írt, ahol az EU csalás elleni hivatala, az OLAF hiába jelezte sorozatosan a problémákat a magyar hatóságoknak, azok mégsem jártak az ügyek végére.

A fejleményekre adott reakcióként Kálmán szerda reggel a Facebook-oldalán közölte, hogy feljelentés-kiegészítést tesznek az ügyben.

„Gondoltam szólok az ügyészségnek, hátha elkerülte a figyelmüket, hogy sajtóhírek szerint újabb újságíróról derült ki, hogy megfigyelték.

Az Orbán-kormány kínosan hallgat, kamu-konzultációval, újabb brüsszeli ellenségképpel tereli a közbeszédet.

Pedig nem bonyolult: megrendelték az izraeli kémszoftvert, vagy sem? Adtak megbízást újságírók, kormánykritikus közszereplők és ellenzéki politikusok megfigyelésére, vagy sem?

A nyilvánosságra került újabb eset kapcsán feljelentés-kiegészítést tettem, kíváncsian várom az ügyészség lépését!”

– írta a DK elnökségi tagja.

Valódi Hírek