Kálmán Olga bejelentette: Hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a DK a Pegasus kémbotrányban

Kálmán szerint a Fidesz most túllépett minden határon.

„Sajtóhírek szerint a magyar kormány egy izraeli kémszoftver segítségével magyar újságírókat és ellenzéki politikusokat figyeltethetett meg. Ha mindez igaz, az azt jelenti, hogy az Orbán-kormány egy terroristák és bűnözők megfigyelésére létrehozott kiberfegyvert vetett be pusztán pártpolitikai érdekből, mindenfajta bűncselekmény gyanúja nélkül, méghozzá munkájukat végző magyar újságírók és ellenzéki politikusok ellen”

– írja Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja a hétfőn kiadott közleményében

Kálmán szerint

„ez túlmegy minden olyan határon, ameddig a magyar demokráciát leépítő, a szabad sajtót szétverő Fidesz ezidáig elmerészkedett”.

A DK képviselőjelöltje közleményében bejelentette,

a Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés gyanújával tesz feljelentést a lehallgatási botrányban.

„Sem Orbán Viktor, sem más nem dönthet úgy a magyar kormányból, hogy az állami szervek eszközeivel visszaélve lehallgatja és megfigyeli a független újságírókat és a kormány politikai ellenfeleit.

Ha ilyet tesz, azzal nem csak a szabad sajtó maradéka ellen követ el megbocsáthatatlan bűnt, nem csak a demokratikus berendezkedés utolsó díszletét dönti le, hanem bűncselekményt követ el.

A DK szerint mindez nem maradhat következmények nélkül: azoknak, akik ezt elrendelték, engedélyezték, jóváhagyták és végrehajtották, a börtönben van a helyük!”

– zárta közleményét Kálmán Olga.

Kapcsolódó cikkünk:

 

Valódi Hírek