„Börtön lesz ebből fiúk és lányok” — Gyurcsány Ferenc reagált a Pegasus kémbotrány fejleményére

Újabb lehallgatott újságíró nevére derült fény.

A Direkt36 alapján mi is megírtuk, hogy több mint hét hónapon keresztül, 2019 áprilisa és novembere között figyelték meg a Pegasus kémszoftverrel Magyarország egyik legtapasztaltabb bűnügyi újságíróját, a korrupciós ügyeket is feltáró Csikász Brigittát.

Csikász telefonszáma is felbukkant azon a kiszivárgott listán, amely a kémszoftvert kifejlesztő NSO nevű izraeli cég bizonyos ügyfelei által kiválasztott célpontokat tartalmazza.

Az Átlátszó egykori, a Blikk jelenlegi újságírója a megfigyelés, lehallgatás idején olyan európai uniós támogatásokkal való visszaélésekről is írt, ahol az EU csalás elleni hivatala, az OLAF hiába jelezte sorozatosan a problémákat a magyar hatóságoknak, azok mégsem jártak az ügyek végére.

Így cikkeiben többek között előkerültek a Rogán Antallal kapcsolatban álló személyek, illetve Orbán Viktor miniszterelnök fogorvosának érintettsége is.

Az újságíró a Direkt36-nak elmondta, már 2010 óta azzal a tudattal dolgozik, hogy időről-időre lehallgatják, megfigyelik a hatóságok, erre utaló figyelmeztetések pedig az elmúlt években több alkalommal is kapott.

A kémbotrány legújabb fejleményére Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is reagált, aki Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott:

„Fejtörő következik. Mi ez?
ONCIX, BIS, DGSI, ABW?
Nem megy?
Jól van na, nekem se menne.

Ezek azok a szervezetek (különböző országok létező titkosszolgálatai), amelyek biztosan nem hallgatták le egy magyar újságíró, Csikász Brigitta telefonját.
Ezt csak a magyar állam titkosszolgálata tehette meg. És a hírek alapján megtette.

Akkor most csendesen megjegyzem: börtön lesz ebből fiúk és lányok. Megérdemelten. Aztán majd meséltek egymásnak a polgári erkölcs felsőbbrendűségéről.

Filmekben úgy láttam, hogy kanállal a csöveket kell ütögetni. Kezdjétek megtanulni a technikát. Szükségetek lesz rá.”

Valódi Hírek