„Hazugságokra nem lehet építeni” — A producer szerint iszonyú jó lesz az őszödi heccfilm

Alig várjuk.

A nemzetközi közönséget is érdekelheti az Elk×rtuk című őszödi heccfilm — mondta a producer, Kálomista Gábor a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Kálomista elmesélte, hogy ő már teljesen a film hatása alá került, úgy gondolja visszanézve, hogy ez egy

„iszonyú jó film”.

A fim céljairól azt mondta:

„Párbeszédet biztosan indít majd, ha bemutatjuk. Nyilván lesz, aki ideológiai okokból támadja, lesz, aki ezért védi. Szerintem nem lehet elvarratlan szálakat hagyni, ha le akarjuk zárni a múltat, és jövőt akarunk építeni. Hazugságokra nem lehet építeni.”

A producer a külföldi közönség érdeklődésére is számít, a filmet akár Brüsszelben is levetítené, hozzátéve, hogy egy szembesítés is a propagandamozi, hiszen a politikában elkövetett bűnök szerinte

soha nem évülnek el.

Beszélt az alkotókról is: fiatal forgatókönyvírónak nevezte Bendi Balázst, akiről eddig mindössze annyit tudunk, hogy a Drága örökösök című RTL-es produkció néhány részében dolgozott íróként, illetve produkciós menedzserként egy-két rövidfilmben is.

A rendező a brit Keith English, az operatőr pedig a katalán Josep M. Civit.

A stábban sok a fiatal is, a heccfilmmel

a fiatalokat szeretnék megszólítani

— ezt már Helmeczy Dorottya producer mondta a lapnak.

A cikkben megszólalt a két külföldi alkotó is. A rendező elmondta, hogy sok korabeli dokumentumot olvasott és rengeteg felvételt nézett meg, többek közt az MTV-székház ostromáról.

„Fontos hozzátenni, hogy ez nem dokumentumfilm, hanem dráma. Minden eseményt, történést, ami az MTV-székházban történt, beépítettünk a történetbe, és törekedtünk a történelmi hűségre, de végül is ez egy nő története, a hangsúly ezen van”

— mondta.

Valódi Hírek