Pintér Sándor úgy tudja, már az is törvényt sért, aki a Pegasus kémbotrányról kérdez (+videó)

Szerinte az újságíró felbújtó, mert a lehallgatási botrányra vonatkozó kérdéseivel államtitok megsértésére próbálta rávenni.

„Sajnálatos módon nem tudtam válaszolni a kérdéseikre a Nemzetbiztonsági Bizottság ülése után, ezekre a kérdésekre viszont egyszer és mindenkorra szeretném jelezni, hogy csak ott vagyok hajlandó válaszolni”

– válaszolta Pintér Sándor belügyminiszter az RTL Híradó Pegasus-botránnyal kapcsolatos kérdésére.

A miniszter mindezt azzal indokolta, hogy jogilag államtitkot sértene, ha beszélne az ügyről.

„Ha én megsérteném, akkor önt, mint felbújtót, felelősségre kellene vonni, mert engem egy államtitok megsértésére próbál rávenni”

– mondta az RTL riporterének Pintér, aki mondandóját azzal zárta, az RTL-nek azt is végig kell gondolnia, hogy lejátsszák-e ezt a felvételt a beszélgetésről.

Videó:

Pintér a kémbotránnyal kapcsolatban korábban mindössze annyit közölt, hogy a Belügyminisztérium eddig ismeretlen szervezet által – nemzetközileg gerjesztett botrányt feltételez.

Arra az újságírói kérdésre pedig, hogy kitudja-e jelenteni: az Alkotmányvédelmi Hivatal nem használt és nem vett kémszoftvert úgy válaszolt:

“Nekem ilyen kijelentésem sosem volt és most sem teszem meg”.

A Nemzetbiztonsági bizottság pénteki zárt ülésén pedig hiába volt jeleni, a Fidesz elintézte neki, hogy ne kelljen megszólalnia. A bizottság kormánypárti tagjai azonban nem voltak jelen, így az határozatképtelen volt. Emiatt aztán nem fogadhattak el napirendet, Pintérnek pedig nem kellett válaszolnia a kémbotránnyal kapcsolatos kényelmetlen kérdésekre.

Valódi Hírek