Hatalmas szivárványt vetítettek a Képviselői Irodaházra a Budapest Pride Felvonulás előestéjén (+fotók)

Azt üzenik: ők is részei a magyar társadalomnak és harcolni fognak a jogaikért.

Szombat éjjel aktivisták szivárványszínű és magyar zászlókkal világították ki Budapestet, hogy olyan üzenetet küldjenek a magyar kormánynak, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni:

„Az LMBTQ emberek is részei a magyar társadalomnak, és ugyanazokat a jogokat érdemlik, mint minden más állampolgár”

írja közleményében az All Out és a Budapest Pride.

Az All Out – ami egy mozgalom, amely az egész világon harcol az LMBT+ jogokért – és a Budapest Pride aktivistái kivilágították a Képviselői Irodaházat Budapesten, hogy azt üzenjék: “Büszke LMBTQ emberek vagyunk. Létezünk, és harcolni fogunk a jogainkért!

A Képviselői Irodaházra az aktivisták többek között olyan feliratokat vetítettek, mint:

  • Büszke leszbikusok vagyunk.
  • Büszke melegek vagyunk.
  • Büszke bisze*uálisok vagyunk.
  • Büszke transzneműek vagyunk.
  • A népszavazásotok csak figyelemelterelés. Az LMBTQ+ jogok emberi jogok.

Közleményükben hozzátették, a Budapest Pride Felvonulás előtti éjszaka lezajlott akciójukkal az EU-t is fel szeretnék szólítani, hogy továbbra is gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra annak érdekében, hogy vonja vissza az LMBTQ-ellenes törvényt.

“Magyarország az Európai Unió tagjaként elkötelezte magát az állampolgárai emberi jogainak védelme mellett. Ennek a törvénynek az elfogadása ezzel összeegyeztethetetlen, és nem maradhat következmények nélkül.

Az LMBTQ jogok emberi jogok, és ez a törvény sérti minden magyar embernek a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő alapvető jogát, valamint növeli annak a kockázatát, hogy az LMBTQ gyerekeket és családokat diszkrimináció és erőszak éri”

– mondta Radványi Viktória, a Budapest Pride szervezője.

Fotók:

 

Valódi Hírek