Orbán zsebpincsije megfejtette a kémbotrányt — Nem találod ki, ki áll mögötte (+videó)

Bohár Dániel úgy tudja, Soros György pénzelte a „ZS-kategóriás” kémsztorit.

„Úgy tűnik, ez a nyár a Magyarország elleni támadásokról fog szólni” – mondja Bohár Dániel, a Pesti Srácok újságírója és a Pesti TV riportere a Facebook-oldalán csütörtök reggel megosztott videójában, amelyben a vasárnap este kirobbant Pegasus-botrányról beszél.

Bohár szerint miután az UEFA „igazságtalanul” megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) egyes szurkolók vállalhatatlan viselkedése miatt,

most egy „ZS-kategóriás kémtörténettel” próbálják lejáratni Magyarországot a nemzetközi színtéren.

Az Pesti Srácok riportere ezt követően „alsó polcos sztorinak” nevezi a kémbotrányt. Holott az azt felderítő oknyomozó projektet a Forbidden Stories nevű tényfeltáró újságírói hálózat vezette és összesen 17 szerkesztőség vett részt benne, így a magyar Direkt36 mellett többek között a Washington Post, a Guardian, a Süddeutsche Zeitung, a Die Zeit és a Le Monde is.

A nemzetközi projek részeként a Direkt 36 kiderítette, hogy évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust.

A célpontként kiválasztott emberek között pedig kormánykritikus tényfeltáró újságírók, üzletemberek, ellenzéki politikusok és ügyvédek is voltak.

Videójában Bohár arról beszél, a Direkt36 cikkét, amelyet szerinte Soros György alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) pénzelt,

„tudatosan és előre megtervezetten” kezdte el terjeszteni a hazai sajtó.

Majd tévesen azt is állítja, hogy a cikk születése előtt az NSO-t és a magyar kormányt meg sem kérdezték a projektet vezető újságírók.

Ezzel szemben a valóság az, hogy mindkét érintettnek részletes kérdéssort küldött az újságírócsapat.

Az NSO azonban nem válaszolt a megkeresésre, míg a magyar kormány azt közölte:

„nincs tudomásunk a megkeresésben szereplő állítólagos adatgyűjtésről”, és hozzátették, hogy Magyarország „jogállam, és így minden egyén esetében mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el”.

Bohár szerint a „gyenge lábakon álló kémsztorit” végül Szijjártó Péter külügyminiszter „kaszálta el” azzal a V4-es országok sajtótájékoztatóján tett kijelentésével, hogy nincs és nem is volt tudomása az újságírók és politikusok lehallgatásáról.

„Világosan látható tehát, hogy a Magyarországot érő támadások mögött olyan szervezetek és szerkesztőségek állnak, amelyek anyagilag függenek Soros Györgytől. (…)

Nem nehéz tehát kitalálni, hogy ki áll az újabb, amúgy kifejezetten gyengére sikeredett attack mögött”

– zárja videóját Bohár Dániel.

A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek