Itt van Szijjártó Péter reakciója az orbitális kormányzati kémbotrányra: A V4-ek sajtótájékoztatóján érték utol a minisztert

Megszólalt.

Szijjártó Péter a V4-es országok sajtótájékoztatóján vett részt külügyminiszter. A kormánytól független sajtótermékek munkatársai megkérdezték, hogy a magyar kormány rendelte-e a kémbotrányban érintett szoftvert, illetve azt is, hogy milyen következményei lesznek a kémbotránynak.

Erről az állítólagos adatgyűjtésről semmilyen tudomással nem rendelkezem és nem is rendelkeztem

— jelentette ki Fábián Tamás, a Telex újságírójának kérdésére. Szijjártó elmondta, az Információs Hivatal vezetőjét megkérdezte az ügyről, és ő arról tájékoztatta Szijjártót, hogy „semmilyen módon nem vett részt” a kémkedésben.

Szerinte az Országgyűlés érintett bizottságának, a Nemzetbiztonsági Bizottságnak joga van összehívni egy ülést a témában — ezt egyébként már bejelentették. Szijjártó arról beszélt, úgy tudja, hogy

sem Izraellel, sem más titkosszolgálatokkal nem kötöttek együttműködést a lehallgatás ügyében.

A miniszter azt is elmondta, megkérte a Titkosszolgálati Hivatal vezetőjét, hogy vizsgálják ki az esetet, és

tekintsék át, valóban megtörtént-e (!) a lehallgatás,

és ha igen, kinek az érdekében állt, valamint milyen együttműködésben zajlott a kémkedés. Kifejezte, nem tud róla, hogy más kormányzati szerv részt végezhetett-e adatgyűjtést a kémprogrammal.

A Szijjártó Péternek szegezett kérdések a miniszteri válaszokkal 23:04-nél kezdődnek:

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek