Kiderült: Ennyit fizettünk azért, hogy Hende Csaba elmondjon egy másfél perces beszédet Panamában

Ennél többe már aligha kerülhetett volna az egy hetes panamai út.

Az úgytudjuk.hu nyomán mi is beszámoltunk arról, Hende Csaba szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője június 27-től július 1-ig Panamába utazott, hogy részt vegyen a Parlamentary Intelligence-Security Forum nevű, a hírszerzési biztonságról szóló nemzetközi tanácskozáson, ahol csupán egy másfél perces beszédet mondott el.

Hende napokkal a Forum kezdete előtt kiutazott Panamába, a hivatalos tájékoztatás szerint azért, hogy részt vegyen egy szűkkörű egyeztetésen, majd július 1-jén további szűkkörű egyeztetések után érkezett haza.

Hendét az Országgyűlés Sajtóirodája szerint elkísérte a Külügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese és egy tolmács is. Az utazás költségeit az Országgyűlés Hivatala állta.

Az Úgytudjuk ezt követően közérdekű adatigényléssel fordult az Országgyűlés Hivatalhoz, hogy megtudják, pontosan mennyibe is került mindez az adófizetőknek.

A Hivatal válaszából kiderült, a fideszes politikus panamai útja

közel 5,8 millió forint közpénzbe került.

Így a tételes adatok szerint például a három fő számára a repülőjegy 3.841.800 forintba, a tolmácsolás 728 ezer forintba, a szállás pedig 885 ezer forintba került.

Az Országgyűlési Hivatal emellett azt is közölte, hogy Hende az Irányító Bizottságba való 2018-as beválasztása óta Berlinben, és kétszer már Washingtonban is járt.

(ugytudjuk.hu nyomán)

Valódi Hírek