Itt az EMMI gyurcsányozó válasza arra, terveznek-e országos ellenanyagszint-vizsgálatot a kínai vakcinával oltottaknál

Még csak tervben sincs a fővárosihoz hasonló kezdeményezés.

Beszámoltunk róla, hogy Boldogkői Zsolt virológus kedden az Indexnek adott interjújában arról beszélt, a hazai laborok eredményei alapján úgy tűnik, hogy a hatvan év felettiek húsz-harminc százalékánál, míg a nyolcvan év felettiek ötven százalékánál nem alakult ki megfelelő védettség a Sinopharm-vakcinától.

Mindeközben a fővárosi önkormányzat július 5-én ingyenes ellenanyag-vizsgálati programot indított. Indoklásuk szerint azért, mert így akartak reagálni a kínai vakcina hatékonysága kapcsán felmerült kétségekre és a fővároshoz érkezett megkeresésekre.

Novák Katalin családügyi miniszter ugyanakkor július elején arról beszélt, a kormány nem tervezi, hogy országos szintre is kiterjesszenek egy, a fővárosihoz hasonló vizsgálati programot.

Mindezek után az ATV Híradója megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI), hogy tervben van-e a kínai vakcinával oltottak körében az ellenanyagszint országos vizsgálata, valamint ha meglesz a főváros tesztelésének az eredménye, egyeztetnek-e Karácsony Gergellyel.

Az EMMI válaszában azt írta: az állam a járvány kezdete óta minden fertőzésgyanús betegnek ingyenesen biztosítja a gyorsteszteket és a COVID-19 diagnosztikai lehetőségek közül a legdrágább PCR-tesztelést is.

„Eddig több mint 6 millió tesztet fizetett a kormány és mindenkinek teljesen ingyenesen biztosítja a koronavírus elleni védőoltást is.

A Fővárosi Önkormányzat Soros György támogatásával indított Covid-tesztakciója a baloldal oltásellenes kampányának, és Gyurcsány embereinek a kifizetése;

hetek óta köztudott, hogy Karácsony Gergely Gyurcsányhoz közel álló baloldali vállalkozásokat fizet így ki”

– írja az EMMI.

„Egyébként nem más, mint az amerikai hatóság (FDA) állítja közleményében, hogy a negatív ellenanyagteszt nem feltétlenül jelenti a védettség hiányát a beoltott emberekben”.

„A világon az elsők között vagyunk akik szisztematikusan, több oldalról és a legtöbb oltóanyaggal, hosszú távon vizsgáljuk a teljes (celluláris és humorális) immunitást. Ezek az eredmények folyamatosan rendelkezésre állnak, hogy a Kormány felhasználja a szakmapolitikai intézkedések meghozatalakor.

A vizsgálat összetettségére való tekintettel, a teljes kutatási anyag nyilvánosságra hozatalára azután lesz lehetőség, miután az lezárult, megfelel a tudományetikai szempontoknak és publikálták a tudományos fórumokon”

– zárul a Kásler Miklós vezette minisztérium válasza.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek