Szorul a hurok: Rászállt az OLAF a fideszes Szabó Zsolt pofátlanul túlárazott Heves megyei projektjeire

Nem kellett volna annyit lopni.

Eljárást indított az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) tíz Heves megyei településen, ahol európai uniós forrásból különös körülmények közt építettek piacokat — írta meg csütörtökön a 24.hu.

Korábban Hadházy Ákos tett bejelentést az OLAF-nál különböző gyanús beruházások miatt. Jelenleg két eljárásban vizsgálják Boconád, Kisköre, Ludas, Tarnaméra, Tarnaörs, Boldog, Atkár, Lőrinci, Nagyfüged, illetve Nagyréde uniós pénzből épült „piacait”.

A települések a fideszes Szabó Zsolt választókerületében vannak, akiről még 2018-ban írta meg a Magyar Nemzet, hogy 1,2 milliárd forintot tart egy belize-i offshore számlán. A politikus mindent tagadott, de ettől függetlenül

nyomozás indult az ügyben.

Szabó mostanában azzal került az országos lapokba, hogy több településen is milliókat vert el piacok térkövezésére:

Atkáron és Boconádon is több tízmillió ment el néhány bódéra, amelyeket piacnak neveznek ugyan, de árusítás soha nem történt rajtuk.

A 24.hu felhívja a figyelmet, hogy egy nagyjából 20 kilométer sugarú körben nyolc piactér is épült, illetve épül összesen 277 millió forintból, Lőrinciben pedig egy nagyobb volumenű „fejlesztés” zajlik, amely 317 millióba kerül. A beruházások több településen is jelentősen csúsztak.

Ezeknek a piacoknak az ügyében folynak most az OLAF-eljárások.

Több községben a Gál Erzsébet vezette Fejlesztési és Koordinációs Központ Nonprofit Kft.-t bízták meg a projektmenedzsmenti feladatokkal: Gál korábban a hatvani városüzemeltetési, továbbá a városgazdálkodási céget vezette még Szabó Zsolt polgármestersége idején, illetve 2019-ben a Fidesz polgármester-jelöltje volt.

Valódi Hírek