Reagált a DK a lówellness hírére: Így síbolják el a fideszes álkeresztények a magyarok pénzét

Inkább lószoláriumra költenek, mintsem az egészségügyre.

Online sajtótájékoztatót tartott Barkóczi Balázs. A DK politikusa ennek során reflektált a hírre, amely szerint elkezdődik a kisvárdai lórehabilitációs központ építése.

A képviselőjelölt szerint Borkai Zsolt drogos sz*xbotránya óta ismert, hogy „a ló néz, a csikó lát„, de akár szoláriumba is járhatnak a lovak. Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy erre akkor van igazán alkalom, amikor a fideszes politikusok és családtagjaik „ennek örve alatt tudnak közpénzmilliókat elsíbolni„.

A DK politikusa elmondta, hogy 2020 januárjában „nagy port vert fel” a Czerván György fideszes képviselőhöz köthető tápiószentmártoni lórehabilitációs központ híre, amelynek révén uniós támogatást is elnyert az illetékes. Az ügyben költségvetési csalás miatt kezdtek nyomozni, azonban Barkóczi szerint „az ügy szépen csendben lezárult„.

A politikus kifejtette, a helyszínen használt úgynevezett „lószoláriumot” egy lovardából vették kölcsön az átadás idejére, tehát az nem is volt saját beszerzésű eszköz. A képviselőjelölt szerint a korábbi hírnél

még abszurdabb, hogy idén megépül a kisvárdai lówellnessközpont, amelyre még 2017 decemberében bólintottak rá Orbánék.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy miközben a magyar egészségügy a teljes összeomlás szélén tántorog, a fideszes álkeresztények lószoláriumokra és termálvizes lórehabilitációs központokra szórják a magyarok adóforintjait” — jelentette ki Barkóczi.

A képviselőjelölt szerint katasztrófahelyzetben van az egészségügy,

ugyanis a különböző intézmények adósságállománya márciusban közel 30 milliárd forint volt. Mindeközben az új közszolgálati jogviszony miatt pedig tömegek hagyták ott az egészségügyi szakmát, akiket további 1600 fő követhet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tájékoztatása alapján.

Barkóczi hozzátette, a kormány és a házi sajtója

körberajongta” az egészségügyi dolgozókat az elmúlt időszakban, miközben valójában magasról tesz rájuk,

és inkább lórehabilitációs központokat épít. A DK szóvivője elmondta, Dobrev Klára győzelme esetén

az új ellenzéki kormány célja, hogy 3000 szakorvos, 9000 szakdolgozó, valamint 500 új háziorvos álljon munkába.

A politikus kifejezte, a kormány értelmetlen beruházásokra szórja a pénzt, „ahelyett, hogy mentenék, ami menthető„. A képviselőjelölt szerint nem csak az orvosok, ápolók és egyéb egészségügyi dolgozók megbecsülésére, de az egészségügyi rendszer átláthatóbbá tételére is szükség lenne a jövőben.

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját itt lehet megnézni:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek