Reagált a volt váci püspök arra, hogy Semjén Zsolt szerint melegnek lenni bűn

Beer Miklós nem örül annak, hogy politikusok a kereszténység nevében sértenek meg embereket.

„Nem szerencsés, amikor politikusok a kereszténységre hivatkozva hoznak döntéseket”

– így reagált Beer Miklós volt váci püspök arra, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön arról beszélt, egy keresztény párt elnökeként nem lelkesedne azért, hogy a Fidesz–KDNP-nek is legyenek nyíltan meleg tagjai.

“A keresztény tanítás a természet rendjére épül, és a kinyilatkoztatásra. A kinyilatkoztatás pedig feketén-fehéren, nagyon világosan kimondja, hogy

a megvalósult homosze*ualitás bűn. Hasonlóan súlyos bűn, mint a bigámia vagy a házasságtörés”

– mondta Semjén.

A miniszterelnök-helyettes kijelentéseivel kapcsolatban a HVG megkeresésére Beer Miklós úgy fogalmazott:

„Az egyháziak politikai elkötelezettségtől függetlenül próbálnak mindenkit megszólítani,

a politikusok azonban sokszor a kereszténység nevében sértenek meg más vallási közösségeket, vagy valláson kívüli embereket. Ennek nem tudunk örülni”.

Az egyházi munkától visszavonult katolikus lelkész szerint tudomásul kell venni a sze*uális identitásproblémával küzdők állapotát, és azt, hogy ők nem okozói ennek a helyzetnek.

Dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke. fotó: Reviczky Zsolt, Népszabadság

„El kell fogadnunk őket és segítenünk kell, hogy megtalálják a helyüket, az viszont zavar bennünket, ha az LMBTQ gondolkodás propagálásával találkozunk, mintha ez lenne az ideális emberi élethelyzet” – mondta a lelkész.

Szerinte az elmúlt évtizedekben az egyházban elindult egyfajta szemléletváltás a melegekkel kapcsolatban, hiszen míg az ószövetségi tanításban tényleg szigorúan volt megítélve a téma, kereszténység ma már igyekszik alkalmazkodni, hogy ne eredendően sértően álljon a kérdéshez.

A volt váci püspök hozzátette, miközben az egyház igyekszik könyörületes maradni, azt viszont nem tudják elfogadni, hogy a homosze*uális párokat is házasoknak tekintsék, ahogy azt sem, hogy gyerekeket fogadhassanak örökbe.

Azt azonban szerinte semmi nem tiltja, hogy a melegek is teljes értékű keresztények legyenek.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek