Videóval: Semjén Zsolt nem rajongana, ha meleg tagja lenne a Fidesznek, mert úgy tudja, az bűn

Legalább olyan súlyos, mint a bigámia.

„Én nem lelkesednék érte, de nem tartom kizáró oknak” – válaszolta Semjén Zsolt a Telex azon kérdésére, hogy a Fidesz-KDNP kormányának lehet-e nyíltan meleg tagja.

„Azért nem lelkesednék, mert egy keresztény pártnak vagyok az elnöke. A keresztény tanítás a természet rendjére épül, és a kinyilatkoztatásra. A kinyilatkoztatás pedig feketén-fehéren, nagyon világosan kimondja, hogy

a megvalósult homosze*ualitás bűn. Hasonlóan súlyos bűn, mint a bigámia vagy a házasságtörés”

– magyarázta a miniszterelnök-helyettes, aki hozzátette azt is, hogy mindenkinek a maga dolga, ha meleg,

„mindenesetre egy bűnös állapotot nem lehet megvalósítani”.

A Telex Semjén mellett több kormánytag véleményét is megkérdezte arról, élhetne-e nyíltan meleg párkapcsolatban egy fideszes politikus.

Varga Judit igazságügyi miniszter azt mondta, bármikor lehetne, hiszen ez a 21. század és Magyarország egy szabad ország.

Menczer Tamás államtitkár válaszában elmondta, úgy emlékszik, amikor belépett a pártba, akkor erre vonatkozó kérdés, ezért szerint bármelyik fideszes politikus nyíltan felvállalhatná, hogy meleg.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, a kormány tagjait Orbán Viktor miniszterelnök választja ki, és úgy látja, hogy az ő kiválasztásai szempontjait az határozza meg, hogy ki milyen munkát végez.

„A Fideszben nem szoktunk arról beszélgetni, hogy ki mit csinál a hálószobájában”

– válaszolta végül Hollik arra a kérdésre, hogy egy fideszes politikus elvihetné-e az azonos nemű párját egy politikai rendezvényre.

Azzal kapcsolatban, hogy Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen szégyennek nevezte a parlament által elfogadott melegellenes törvényt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott úgy reagált, von der Leyen „hogy a rákba” olvasta volna el a jogszabályt.

„Tuti, hogy nem olvasta el. Vannak tanácsadói, akik rossz tanácsot adtak neki”

– jelentette ki Nyitrai.

A teljes videót itt tudod megnézni:

https://youtu.be/fVA3iyBgMIk

Valódi Hírek