Nagykövetnek nevezték ki az Index és a Pesti TV tulajdonosát a kormány kedvenc focicsapatánál

Vaszily Miklóssal erősített a DVTK.

Varga Judit igazságügyi miniszter után másodikként Vaszily Miklóst nevezte ki a Diósgyőri VTK (DVTK) nagykövetének Sántha Miklós klubelnök – derült ki a klub hivatalos közleményéből pénteken.

Mint írják, Vaszily Miklós a magyar média egyik megkerülhetetlen alakja, hiszen jelenleg az Indexet és a Pesti Tv-t tulajdonolja, de dolgozott a közmédia egykori operatív vezetőjeként is, valamint a televíziózásban (az MTVA és az Echo TV egykori vezérigazgatójaként, a TV2 elnökeként) is tevékenykedett.

Emellett a sportvonalon is aktív szerepet játszik: korábban a kézilabdaszövetség elnökségi tagja volt, jelenleg pedig a golfszövetség elnöke.

A DVTK honlapján közzétett cikk szerint Vaszily a bejelentéssel kapcsolatban elmondta, nagy kedvvel vág neki a feladatnak, és habár azt ugyan nem ígéri, hogy minden mérkőzésen személyesen is jelen lesz,

de a háttérben mindent meg fog tenni „a legnagyobb régiós multisport-klub sikereiért”.

A DVTK elnöke arról beszélt, Vaszily pár éve már távolabbról nyomon követi a klub fejlődését, így elnyerte a tetszését a klubnál zajló regionális építkezés.

„Örülök, hogy elfogadta a felkérést, és mostantól együtt dolgozik velünk a DVTK további építésében és még sikeresebbé tételében”

– mondta Sántha Miklós.

Az NBI-ben jelenleg 11. helyen álló DVTK fejlődését egyébként a kormány is jelentős támogatásokkal segítette az elmúlt időszakban. Április 28-án ugyanis Sántha közölte, több mint 2 milliárd forintos támogatást kaptak a Gazdaságvédelmi Alapból.

Április 19-én pedig a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke, Deutsch Tamás jelentette be. hogy a diósgyőri csapatnak háromszáz millió forint kormányzati támogatást adnak.

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/01/08/meszaros-lorincnek-valahogy-megis-sikerult-felbukkanni-a-dvtk-uj-tulajdonosi-hattereben

Valódi Hírek