Mészáros Lőrincnek valahogy mégis sikerült felbukkanni a DVTK új tulajdonosi hátterében

Oldalágon, de megjelenik a tulajdonosok között.

Szerdán, január 6-án vált hivatalossá, hogy új tulajdonosa lett a 110 éves Diósgyőri VTK-nak. A diósgyőri csapat tulajdonosa így tíz év után már nem Leisztinger Tamás, hanem a Borsodsport Invest Kft., amelynek többségi tulajdonosa Magyar Mátyás, iletve kisebbségben és közvetve pedig a NER bűvkörébe tartozó Szíjj László építőipari vállalkozó is megjelenik.

A DVTK egyik szurkolója viszont a Telexnek azt írta, Magyar – aki egyben szakorvos és a Fájdalom-ambulancia Kft. egyik tulajdonosa is –

a Puskás Akadémiát működtető orvosi stábtagok között is megjelenik, mint a sérülésellátásért felelős orvos.

Emellett míg Magyar a Fájdalom-ambulancia Kft. mindössze egyhatodát, azaz 16,67 százalékát tulajdonolja,

addig ennél kétszer nagyobb részesedéssel, azaz 33 százalékkal Mészáros Lőrinc rendelkezik.

Mészáros azonban – tekintve, hogy a Puskás Akadémiát is ő vezeti elnökként – az összeférhetetlenség miatt nem vehette nevére a DTVK-t is.

Ugyancsak egy, a DVTK-val kapcsolatos, napokban megjelent hír az is, hogy az új tulajdonosok megérkezése után nem sokkal menesztették klub vezetőedzőjét, Geri Gergelyt, aki december 8-án érkezett Diósgyőrbe, így alig egy hónapot töltött a csapatnál.

Benczés Miklós sportigazgató a döntéssel kapcsolatos közleményében azt írta, mivel új tulajdonosa lett a DVTK-nak, ez változásokkal jár a labdarugócsapat életében is.

A DVTK már be is jelentette, hogy Geri helyére az a Zoran Zekiće érkezik, aki négy idényben volt a horvát Eszék vezetőedzője, a moldovai Sheriff Tiraspollal pedig bajnokságot és kétszer kupát is nyert.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek