Megkérdezték az Index tulajdonosát, Mészáros Lőrinc pénzeli-e a lapot: Ez volt a válasza

Hosszú idő után végre elmondta, mi az „igazság”.

Tavaly tavasszal szivárogtatta ki a Direkt36 azt a hangfelvételt, amelyen a mára már kormánypárti hangokat közvetítő Index főszerkesztője arról beszél, hogy Mészáros Lőrinc volt az egyetlen ember, aki pénzt adott a lapba.

„Egyetlen egy ember volt Magyarországon az elmúlt hét hónapban, aki az Indexbe pénzt tudott adni, vagy pénzt adott: azt Mészáros Lőrincnek hívják.

Nem ő a tulajdonos, nem ő az izé, de ha mi minden alkalommal belemászunk Mészáros Lőrincbe és Várkonyi Andreába, akkor nem lesz, aki pénzt ad bele. Ennyi volt a történet”

– fogalmazott Fekete-Szalóky Zoltán, aki ezzel magyarázta, miért cenzúrázza szó nélkül az általa kényesnek vélt cikkeket.

Az Index feljelentést tett az ügyben.

Ezentúl egyébként a témáról senki nem szólalt meg érdemben. A szombati évértékelőn azonban ott volt Vaszily Miklós, a lap tulajdonosa is, akit a többi közt az ügyről is kérdeztek az újságírók.

Az Index tulajdonosa a hangfelvétel valódiságát nem tagadta, azt azonban igen, hogy Mészáros Lőrinctől érkeznek a pénzek.

„Abszolút cáfolni tudom. A főszerkesztőnek abszolút nincs fogalma erről. És egy óriási butaság volt”

– mondta Vaszily.

Arra a kérdésre, hogy a médiafüggetlenségbe, hogyan fér bele, hogy Orbán évértékelője eljön, azt mondta, vendégként érkezett, és magán emberként szerinte belefér.

(forrás: 444.hu)

Valódi Hírek