Most érkezett: A baranyai erős embert, Szakács Lászlót is kizárták az MSZP-ből

Saját pártelnöke után most a volt alelnökét is kizárta magából az MSZP.

Szakács László, az MSZP korábbi alelnöke megkapta az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának határozatát, amellyel kizárták az MSZP-ből, amely pártnak 1998 óta volt tagja – tudta meg az atv.hu.

Szakács László az atv.hu-nak elmondta: pénteken meghallgatta őt a testület, szombaton pedig megkapta a határozatot, amely a kizárásáról szólt.

Az MSZP volt elnökhelyettese, aki a közelmúltig a párt jelöltje volt Baranya megye 2. számú választókerületében, az atv.hu-nak elmondta: választókerületére kíván koncentrálni, így nem valószínű, hogy fellebbez a határozat ellen.

Szakács a Spirit FM Harcosok klubja című műsorában azt is elmondta: a vele szemben megfogalmazott vádak között szerepel a múlt héten az Egyenes beszédben elhangzott nyilatkozata is, amelyben bejelentette MSZP-tagsága felfüggesztését és úgy nyilatkozott, hogy ha úgy adódik, elfogadja más demokratikus ellenzéki párt jelölését az előválasztáson, hogy legyőzze Hoppál Pétert, a Fidesz jelöltjét.

Az atv.hu úgy tudja, a Szakács László kizárásáról szóló határozatban is szerepel a volt elnökhelyettes Egyenes beszéd-beli nyilatkozata.​

Néhány napja Molnár Gyulát, a párt 2016 és 2018 közötti elnökét zárta ki soraiból a rapid önfelszámolásba kezdett MSZP.

(atv.hu)

Valódi Hírek