FRISS: Orbán Viktort megrohamozták Brüsszelben az újságírók, itt vannak a válaszai

Megérkezett az EU-csúcsra a magyar miniszterelnök.

„Magyarország számára megtiszteltetés, ha bármelyik miniszterelnök vagy épp az Európai Tanács elnöke érdeklődik egy magyar törvény iránt. Állok a rendelkezésükre, szívesen elmondom nekik, hogy szó sincs homoszexuálisokra vonatkozó törvényről. A törvényünk a gyermekek neveléséről szól” — mondta Orbán Viktor Brüsszelben az újságíróknak, amikor megérkezett az EU-csúcs helyszínére.

A miniszterelnök arra reagált, hogy az elmúlt napokban a legtöbb európai ország elítélte a kormány melegellenes törvényét. Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón arról számolt be, hogy a törvényt nyilatkozatban elítélő országok külügyminisztériumainak a magyar kormány válaszlevelet küldött szerdán.

Orbán elmondta, hogy a magyar törvény egy gyerek- és szülővédelmi törvény, a magyar állam pedig a törvénnyel annak feltételeit teremti meg, hogy

a szülők megfelelően tudják gyakorolni a jogaikat.

A válogatottunk teljesítményéről (szerdán 2:2-es döntetlent játszott a magyar válogatott a németek ellen Münchenben) elmondta:

„Büszkék vagyunk a nemzeti csapatunkra! Halált megvető bátorsággal játszottak Münchenben!”

Hozzátette, hogy nem helyes, ha a globális sportot összemossák a politikával.

„Ha a sportot összekeverjük a politikával, egész nagy, tőlünk más kulturális álláspontot képviselő területeket zárunk ki a globális sportból. Ez nem helyes, a sportot el kell választani a politikától”

— fogalmazott.

(Magyar Nemzet nyomán)

(kiemelt kép: Index)

 

Valódi Hírek