Nahát: Sorra veszi a földeket Rogán Barbara falujában egy Rogán Antalhoz köthető vállalkozó

Vajon mire készülnek?

Korábban a Magyar Narancs számolt be elsőként arról, hogy Rogán Barbara falujában vett műemlék kastélyt az a vállalkozó, aki Rogán Antal polgármestersége idején több budapesti, V. kerületi ingatlanhoz is kedvezményesen jutott hozzá.

A lap szerint a faluban úgy ment híre az adás-vételnek, hogy a kastély új tulajdonosa maga Rogán Antal, akinek legújabb felesége dédestapolcsányi. A vevő azonban nem Rogán, hanem az az üzletember, aki félmilliárd forintért jutott önkormányzati ingatlanokhoz átlagosan 30 százalékos árengedménnyel akkor, amikor a miniszterelnök kabinetfőnöke volt az V. kerületi polgármester.

Őt Fintha-Nagy Ádámnak hívják.

2019 augusztusától 2020 decemberéig a Le Roy Kft. érdekeltségébe tartozott a kastély, olyan módon, hogy a cég (amelynek a Belvárosban, a Bazilika mellett is van étterme) vételi jogot szerzett rá, azt azonban nem használta.

Idén májusban a cég lemondott a vételi jogról, így tudott a kastély Fintha-Nagyhoz kerülni. A Le Roy Kft. ügyvezetője Sztanó Tamás, a Magyar Narancs pedig most azt írja, hogy Sztanó nem vonult le a színről a kastély vételi jogáról való lemondás után:

azóta 12 földterületet vásárolt Dédestapolcsányban az épület körül.

Sztanó összesen 17 millió forintot költött 5,8 hektár földre, amelyek mind a kastélyhoz kapcsolódnak.

 

Valódi Hírek