Micsoda véletlen: Megint előkerült Rogán Barbara és férje neve egy jelentős ingatlanvásárlásnál

Hiába, a berögződések.

Rogán Antal új feleségének falujában vett műemlék kastélyt az a vállalkozó, aki Rogán polgármestersége idején több budapesti, V. kerületi ingatlanhoz is kedvezményesen jutott hozzá — írta meg hétfőn a Magyar Narancs.

A Dédestapolcsányban található Serényi-kastélyra május 13-án jegyezték be a Dunai Fedélzet Vagyonkezelő Zrt. (DF) tulajdonjogi kérelmét.

A céget egy éve alapították, ügyvezetője Moór Sándor, aki egyben a Winestore Kft. vezető tisztségviselője is. A Winestore-t Lefkovics György, a belvárosi Le Roy éttermeket üzemeltető cég, a Le Roy. Co. Kft. alapítója hozta létre — írja a Narancs.

Megjegyzik azt is, hogy a Moór által vezetett Winestore és a Le Roy étterme ugyanazon a címen található a budapesti Október 6. utcában, illetve hogy

Lefkovics jelenleg is résztulajdonosa a Winestore-nak.

A lap emlékeztet, hogy 2006. és 2014. között, amikor a kerületet Rogán Antal irányította, tömegesen adták el a kerületi ingatlanvagyont: összesen 277 nem lakás célú ingatlant adtak el pályáztatás nélkül.

Az egyik kedvezményezett, a kiárusítás egyik legnagyobb ásza az OS17 Ingatlanforgalmazó Kft. volt, amely minimum hét ingatlant vett meg

közel félmilliárd forintért 30 százalékos árengedménnyel.

Az OS17-be 2010-ben társult be Fintha-Nagy Ádám, a Concordia- és a Kulcsár Attila-perek egyik ügyvéd szereplője, a cég által vásárolt önkormányzati ingatlanok nagy része pedig Fintha-Nagy cégéhez, a Fundus Vagyonkezelő Zrt.-hez került. A dédestapolcsányi kastélyt most megvásárló Dunai Fedélzetet is egy V. kerületi lakásba jegyezték be.

„Az ingatlanvásárlás pénzügyi fedezetét a Dunai Fedélzet Zrt. végső tulajdonosa, Dr. Fintha Nagy Ádám biztosította, a vásárláshoz sem bankhitel, sem pályázati forrást nem vett igénybe a vállalkozás”

— írja a lap.

 

Valódi Hírek