Dobrev Klára megüzente Orbánnak: 2022 után fel fogjuk mondani a kínai és orosz hiteleket!

Ha ő lesz a miniszterelnök, nem engedi, hogy keleti diktatúráknak adósodjunk el évtizedekre a kínai spicliképző és Paks2 miatt.

Közleményben reagált Orbán Viktor pénteki rádióinterjújára az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki győzelme esetén nem díszpolgári címmel és dupla végkielégítéssel, hanem kemény elszámoltatással kínálná meg a fideszeseket.

Dobrev Klára posztját változtatás nélkül idézzük:

2022 után nem lesznek orosz és kínai hitelek!

A miniszterelnök ma azt mondta a Kossuth rádióban, hogy a cél az, hogy Magyarország ne hitelfelvevő legyen, hanem majd érjen el oda, hogy hitelnyújtó lesz.

Mindezt azok után sikerült kinyilatkoztatnia, hogy a kormánya az emberek megkérdezése nélkül vett fel több mint ezer milliárd forint (!) hitelt Kínától Budapest-Belgrád vasútra és Fudan Egyetemre. És akkor még nem is beszéltünk Paks2 orosz gigahiteléről.

Az igazság tehát az, hogy az Orbán-rendszer ki sem látszik a keleti gigahitelekből, Magyarország pedig súlyosan eladósódik Orbán kormányzása alatt.

Nem hónapokra, nem évekre, hanem hosszú évtizedekre, ráadásul olyan beruházások miatt, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a magyar nemzeti érdekkel. Ennek az elsőszámú felelőse beszél nekünk arról a rádióban, hogy olyan Magyarországot szeretne, amely nem vesz fel hiteleket…

Ha 2022 után én leszek Magyarország miniszterelnöke, akkor nagy szívességet fogok tenni a ma reggeli Orbán Viktornak: fel fogjuk mondani a Budapest-Belgrád vasútvonalra, a Fudan Egyetemre és a Paks2-re vonatkozó hitelszerződéseket.

Orbán Viktor pedig vegyen fel majd olyan hiteleket Kínától és Oroszországtól, amit személyesen ő fog kifizetni, és nem velünk, magyarokkal akarja kifizettetni.


.

Valódi Hírek