Hivatalos: Elítélte a bíróság a Magyar Nemzet főszerkesztőjét és szerzőjét a gyalázkodó cikkeik miatt

A bíróság szerint a cikkekkel megfosztották Szabó Tímeát emberi mivoltjától.

Bűnösnek mondta ki a bíróság szerdán Szikszai Péter újságírót és Toót-Holló Tamást, a Magyar Nemzet főszerkesztőjét becsületsértés vádjában a Szabó Tímeáról szóló, álnéven megjelent cikk miatt

– jelentette be a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán.

Szabó azt írja, a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon kimondta, hogy a „Zummer Fülöp” álnéven írt cikk írója és az azt jóváhagyó főszerkesztő

megfosztották emberi mivoltjától, és a cikk messze túlment azon, amit közszereplőként el kell viselnie.

„A bíróság szerint az írásnak szinte semmi köze nem volt a képviselői munkámhoz, az öncélú gyalázkodáson túlmenő tartalma alig volt kivehető. A cikk kizárólag arra szolgált, hogy engem egy kiirtandó állati faj szintjére alacsonyítson.

A bíróság egy év próbára bocsátást szabott ki Szikszaira és Toót-Hollóra.”

– tette hozzá Szabó Tímea.

Szikszai a Zummer Fülöp álnéven közölt cikkében többek között azt írta Szabó Tímeáról, hogy

egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből hozták létre,

majd az MSZP behurcolta az Országgyűlésbe, ahol a parkettarésekben bújt meg, majd szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait.

Szabó szerint az ügyben az a szomorú, Szikszai és Toót-Holló azzal érveltek a tárgyaláson, hogy ők a „Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése” című cikket pusztán egy gúnyos szatírának szánták.

Az írással kapcsolatban június elején a Fővárosi Ítélőtábla döntött úgy, hogy a cikket végleg törölniük kell a lap online felületéről.

Az Ítélőtábla indoklásában úgy fogalmazott:

“A cikknek „alig van olyan mondata, amely nem lenne jogsértő. Nincs, vagy alig van tehát olyan sajttótörténeti érték, amely a végleges törléssel elveszne.

A törlés esetén sem sérti ezért a személyiségi jogok megóvásához fűződő érdek a sajtószabadságot.”

Illetve kimondta azt is, hogy a Magyar Nemzet és Szikszai (alias Zummer Fülöp) „olyan nyelvi eszköztárhoz nyúlt, amely egy, a világtörténelemben elítélt ideológia eszköztára volt. Efféle verbális támadás egy sajtóorgánumban nem egyeztethető össze az emberi méltóság tiszteletével.”

https://nyugatifeny.hu/2021/06/03/hivatalos-vegleg-torolnie-kell-a-kormany-propagandalapjanak-a-szabo-timeat-durvan-gyalazo-cikket

Valódi Hírek