Drámai videó: Felhúzták a kínai zászlót a spicliképző tervezett helyén

Haladunk.

Online videót tett közzé a Demokratikus Koalíció a Fudan Egyetem létesítésével kapcsolatos parlamenti szavazásról. A videóból kiderül, hogy a kormánypárti parlamenti többség minden tagja megszavazta, hogy a Fudan Hungary Alapítvány részére a kormány elkülönítsen az állami vagyon egy részét.

A szavazás kétharmados többséget igénylő részén 134 igen szavazat született, míg az egyszerű többséget igénylő részeken

133 igen szavazat született, ezek mindegyike fideszes és KDNP-s képviselő részéről érkezett.

A törvényjavaslatra 25-en szavaztak nemmel, kivétel nélkül az ellenzék soraiból.

Az ellenzéki képviselők közül a jobbikosok, illetve a frakció nélküli képviselők zöme nemmel szavazott. A DK-s, MSZP-s, LMP-s, és párbeszédes képviselők, valamint a Momentummal szövetkező Hadházy Ákos, Széll Bernadett és Szabó Szabolcs távol maradtak a szavazástól, így tiltakozva a törvény ellen.

A parlamenti döntés után a Fudan Egyetem tervezett helyszínéről Manhalter Dániel, a DK józsefvárosi és ferencvárosi országgyűlési jelentkezett. A képviselő a DK ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület tagjaival tartott zászlófelvonást a kínai egyetem tervezett helyszínén.

A helyszínen a Kínai Népköztársaság lobogója mellé egy Fidesz-logót is felvontak.

Manhalter szerint az akcióra azért volt szükség, mert a parlamenti döntéssel „megszavazták, hogy átjátsszák fideszes alapítványoknak és a kínai államnak” a magyar közvagyont. Elmondta, a kínai és a fideszes zászló jól jelzi, kik járnak jól ezzel a döntéssel.

Arról is beszélt, hogy a Fudan Egyetem tervezett helyén a magyar Diákváros épült volna meg, ahol „10-12 ezer magyar diák lakhatott volna, ehelyett fideszes barátok kapták meg a telket és a kínai állam„. A képviselőjelölt elmondta, választási győzelme esetén az lesz az első dolga, hogy

felszólítja az új kormányt a szerződésbontásra,

utána pedig azért küzd, hogy visszaszerezzék a területet a magyar fiatalok számára.

Szerinte az ellenzék választási győzelme esetén megvalósítják a magyar Diákvárost. Szerinte nem kérdéses, hogy ebben az esetben a magyar és az európai uniós zászló fog lobogni a helyszínen.

A parlamenti zárószavazásról és a zászlófelvonásról készült videót itt tudod megnézni:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek