Megkérdezték a fiatalügyi államtitkárt a diákvárost kiszorító kínai spicliképzőről

Rácz Zsófia eddig látványosan lapított a témában.

„Nagyon hiányoltam az elmúlt időszakban, hogy a „fiatalokért felelős államtitkár” valamilyen ügyben kiálljon a magyar fiatalok mellett. De különösen most, a Fudan Egyetem kapcsán tűnt fel, hogy Rácz Zsófia a magyar diákokat ennyire egyértelműen érintő kérdésekben is inkább csöndben marad”

– írta Fekete-Győr András a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje ezért levelet írt Rácz Zsófiának, hogy mondja el az álláspontját a kínai gigahitelből épülő Fudan Egyetem ügyében.

„Kedves Rácz Zsófia!

Fiatalokért felelős államtitkárként meglehetősen ritkán halljuk a véleményedet politikai kérdésekben – pedig szükség lenne olyan hangokra, akik a kormány közelében képviselik a fiatalok véleményét.

A Kínai Kommunista Párt által működtetett, a magyar adófizetőknek több mint 500 milliárd forintjába kerülő Fudan Egyetem kapcsán egyszer sem szólaltál meg.

Pedig lobbizhattál volna azért, hogy legyenek olyan diákok, akiket ingyen képeznek az üzleti szakokon – ha már minden egyes magyar háztartástól több mint 135 ezer forintot kértek a kínai egyetem megépítésére.

Vagy elmondhatta volna, hogy ennyi pénzből a világ legjobb egyetemeit is ide lehetett volna hozni: olyanokat, amelyeket nem egy koncentrációs táborokat működtető kommunista párt irányít.

Felszólalhattál volna a döbbenetes lopás ellen, amelynek során a Fudanra több pénzt készült elkölteni Orbán Viktor, mint a teljes magyar felsőoktatásra egy évben.

A magyar diákoknak az az érdeke, hogy magas színvonalú felsőoktatási intézményekbe kerülhessenek, akkor is, ha nincs 2-3 millió forintjuk egy évben tandíjra.

Talán egyetértünk abban, hogy nemcsak a gazdasági elit számára kell elérhetővé tenni a magas színvonalú üzleti képzéseket. Nehezen követhető a pártod álláspontja: a Fidesz 2008-ban még az egyetemi tandíjak ellen érvelt, hogy 2010-et követően a korábban tervezettnél sokkal magasabb tandíjakat vezessen be a legtöbb szakon”

A kérdéseim hozzád a következők:

támogatod, hogy a kínai kommunista párt egyeteme 500 milliárd forintnyi közpénzből épüljön meg Magyarországon?

Elfogadhatónak tartod, hogy a Fudan Egyetemen egyetlen magyar diák se tanulhasson tandíjmentesen, annak ellenére, hogy a campus kizárólag magyar adóforintokból épülne fel?”

– írta Fekete-Győr.

Valódi Hírek