Dobrev Klára: Orbánék pár száz forintos nyugdíjemeléssel vakítanak, mi visszaállítjuk a svájci indexálást (+videó)

Ma viszi a postás a pár száz forintos nyugdíjemelést.

Beszámoltunk róla, hogy júniustól január 1-jei visszamenőleges hatállyal 0,6 százalékkal emeli meg a kormány többek között az öregségi, az özvegyi, a szülői nyugdíjakat. Eszerint 100 ezer forint esetén 600 forint az emelés, míg az átlagnyugdíjakat tekintve, amely 148.450 forint volt az év elején, a mostani emelés

átlagosan havi 890 forint pluszt jelent.

Az párszáz forintos nyugdíjkorrekciót ma kapják kézhez az érintettek, ezzel kapcsolatban Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje elmondta, lesznek olyan nyugdíjasok is, akik csak 300 forintot fognak kézhez kapni.

„Így járnak azok, akik egy életet végigdolgoztak, gyereket neveltek, adót fizettek és a végén kisemmizve állnak az egyre dráguló és a szinte megfizethetetlen árú termékek előtt a boltokban”

– mondta Dobrev, aki szerint a nyugdíjasok pontosan látják, hogy most, amikor az infláció nyolcéves csúcson van, a kosarukba kerülő termékek még ennél is jobban drágulnak.

„Az étolaj 25 százalékkal, a tojás 10 százalékkal drágult, a zöldség-gyömölcs ma már szinte megfizethetetlen luxus”

– sorolta a DK-s miniszterelnök, aki az átlagosan 900 forintos nyugdíjemelés annak az eredménye, hogy a kormány megszüntette azt a módszert, hogy a nyugdíjak a bérekkel együtt növekedjenek.

Dobrev elmondta, vállalja azt, hogy

a 2022-es kormányváltás után visszaállítják a tisztességes és korrekt nyugdíjszámítást, vagyis az úgynevezett svájci indexálást, ahogy az egyszeri 150 ezer forintos kárpótlást is szükségesnek tartja.

A miniszterelnök-jelölt szerint az Orbán-kormány eddig megfeledkezett a nyugdíjasokról és most, a választások előtt pár száz forintos könyöradományokkal próbálja kiszúrni a szemüket.

„Tisztességesnek kell lenni az idősekkel is” – tette hozzá Dobrev.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek