Dobrev Klára kiakadt: Orbánék szándékosan elinflálják az emberek pénzét, ez is lopás

Az új kormány a stabil árfolyam érdekében bevezeti az eurót.

Nyolc éve nem volt ilyen magas az infláció, csak májusban 5,1 százalékkal nőttek az árak – közölte Dobrev Klára a szerdán megjelent KSH-adatokra hivatkozva.

Elmondta, ugyanazon pénzösszegből egyre kevesebbet tudnak a magyar polgárok vásárolni, tehát

egyre kevesebbet ér a jövedelmünk vagy a nyugdíjunk„.

Példaként említette, hogy az étolaj ára több mint 25 százalékkal drágult egy év alatt, a tojásért pedig 10 százalékkal kell többet fizetni.

Hozzátette, a legnagyobb mértékben az üzemanyagok ára emelkedett, mindösszesen 36%-kal. Ezzel kapcsolatban kifejtette, az üzemanyagár-növekedés a többi árucikkért fizetett összegre is hatással van, ugyanis minden terméket el kell szállítani a boltokig, hogy megvásárolhassuk azokat.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint erős és stabil forintra lenne szükség. Kifejtette, Matolcsy György és Orbán Viktor nem érzik át a téma fontosságát.

Hozzátette, korábban 300 forintos benzinárnál és 275 forintos euróárfolyamnál Orbánék a kormány alkalmatlanságáról beszéltek, most azonban

500 forint körüli üzemanyagárnál és 360 forintos euró esetében hallgatnak, „nincs egy szavuk sem„.

Dobrev Klára kifejtette, egyik legfontosabb rövid távú célja, hogy a 2022. áprilisi kormányváltás után „erős és stabil forintárfolyamot tudjunk elérni„. Középtávon az euró bevezetését szorgalmazza.

Szlovákiában, ahol évek óta euróval fizetnek, a drágulás üteme sokkal kisebb. Egy szlovák nyugdíjasnak vagy egy szlovák bérből élő és fizetésből élő embernek nem kell minden évben azzal szembesülnie, hogy egyre kevesebbet ér a pénze, egyre kevesebbet ér a nyugdíja” — jelentette ki Dobrev.

Elmondta, az erős árfolyam a magyar embereknek is jár. Miniszterelnökként rövid távon a forint megerősítéséért, középtávon az euró bevezetéséért küzdene.

Magyar euróra van szükségünk

— közölte a DK miniszterelnök-jelöltje.

Videó:

.

Valódi Hírek